Külföld

Mint a mesében, már meg is nyílt újra az orlandói Disneyland

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.12 | 13:18

A kárjelentés rövid, a megtépázott mesepark elég jól vészelte át a hurrikánt.

A USA Today információi szerint elég jól sikerült megúsznia az orlandói Walt Disney Parknak Irma átvonulását, így szeptember 12-én már meg is nyithatja kapuit az objketum.

 

A hétvégi hurrikán még tombol, és a nyomában járó trópusi vihar jelenleg is pusztítja Florida, Georgia és Alabama vidékét. Az itteni Disney hotelei be sem zártak, de az élményparkokat vasárnap és hétfőn nem lehetett látogatni.

Eddigi története során mindössze négyszer kellett teljesen bezárni a Magic Kingdom nevű komplexumot, kivétel nélkül hurrikánok miatt (’99-ben a Floyd, majd 2004-ben a Frances és a Jeanne, illetve tavaly a Matthew okozott gondokat; illetve csak fél napra a Wilma bénította le a környéket, még 2005-ben).

Most az áramellátás is végig kitartott, dacára a heves esőzésnek és szélviharnak. Fák dőltek ki és épületek áztak be, a parkolókat pedig a készenléti egységek autói foglalták el, akik áramkimaradás esetén hárították el a problémákat.

Orlando déli részén 25–nél is több épület van, mely a felüdülni vágyók kényelmét szolgálja. Ezek közt található többek közt Harry Potter varázslatos világa is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.