Külföld

Kimondod a boldogító igent, abban a szent pillanatban lecsap a tájfun?

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.18 | 11:53

Míg a halál el nem választ? Szó szerint!

A Mangkhut nevű szupertájfun gyötri most Ázsiát, mely a halálesetek mellett komoly károkat is okoz. Nem csak, hogy gyalogosokat dönt le a lábukról Hong Kongban, de kis híján agyoncsapott egy fülöp-szigeteki esküvőt is.

A meghitt családi esemény egy pillanat alatt rémálommá változott; a természeti csapás ráadásul pontosan időzítette is megérkeztét. Randy Manaois és párja, Jennifer már ott tartott, hogy kimondta a boldogító igent, és táncolni kezdett volna, mikor a lenti videón is látható módon, hátborzongató erővel tört be a vihar.

Mintha egy katasztrófafilm kockái peregnének a Luzon szigetén készült felvételen: a boldog menyasszony egy reccsenést hall, mire lefagy az arca: hatalmas zengéssel toppant be a lagzira a tájfun, mint egy hívatlan vendég. Az áram elszáll, az ablakok becsapódnak – minden elsötétül. Sikítva menekülni próbál a rokonság, a kábelek leszakadnak.

Pillanatok alatt történt az egész. A násznép pánikba esett, túl gyorsan lendült mozgásba minden. Meghallottuk azt a rettenetes hangot, és láttuk a villanást a tükrökben. Reccsent a tető, majd kialudt a fény.

számol be a 29 éves, megszeppent vőlegény, aki a nála egy évvel fiatalabb, halálra rémült feleségét azóta is vígasztalja. Végül kiderült, hogy mindenki ép bőrrel megúszta a sokkoló perceket, a fiatal pár pedig elnézést kért a vendégektől. Sok mindenre gondoltak az esküvő tervezgetése során, de erre nem számítottak.

Manila, a főváros is megérezte az átszáguldó vihart, de leginkább Hong Kong sínylette meg:

Ez a legrosszabb, amit eddig láttam. Remegnek az ablakok, az utcák folyókká változnak.

sommázza Martin Wong, egy helyi lakos, akit a kijárási tilalom is sújt. Egy Twitter-bejegyzés azt írja, hogy a Florence hurrikán kispályás az ötös kategóriájú Mangkhuthoz képest, amely már 64 halálos áldozatot szedett, idézi a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló