Külföld

Kiderült, hogy mi lehet valójában a Loch Ness-i szörny – videó

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.19 | 16:18

Egy újabb videó támasztja alá a feltételezést. A napokban felbukkant kínai rokonáról is lehullt a lepel.

Egyre valószínűbb, hogy a skóciai, misztikus Loch Ness-i szörny egy gigantikus angolna (volt).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eerie Lights (@eerielights) által megosztott bejegyzés,

Még szeptemberben jelentették be a kutatók annak az átfogó DNS-vizsgálatnak az eredményét, amit az Inverness melletti Loch Ness-i tó több különböző pontján vett minták alapján végeztek el. A minták elemzése alapján a tudósok arra jutottak, hogy a sokak által rettegett szörny valószínűleg egy óriási angolna lehetett. Egy most megjelent friss víz alatti videó is ezt támasztja alá. A felvételt egy helyi lazachalászati társaság készítette víz alatti kamerájával.

A videón jól látható, ahogy a ködös időben elsuhan a kavicsok felett egy igen hosszú, angolna-szerű hal. Bár valószínűleg ez a példány nem éri el az európai angolnáknál igen ritkán előforduló másfél méteres hosszúságot, mégis kuriózumnak számít a videón elúszó egyed igen nagy mérete is.

Pár napja egy másik vízi szörny is lázban tartja a világot, amelyet Kínában videóztak le, a hosszú, fekete lényt egyesek egyenesen a Loch Ness-i monstrum rokonának kiáltották ki.


A Jangce folyóban észlelt kígyószerű szörnyről először sokan azt hitték, hogy az is egy nagy angolna, netán egy kígyó, de végül kiderült, hogy nem is élőlényről van szó, csupán egy úszó hulladék indította be a szokásosnál is jobban az internetezők fantáziáját.

Címlapi kép: Pixabay CCo

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló