Külföld

Michael Jordan is elmondta a véleményét a zavargásokról

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.23 | 14:19

„Most fontosabb, mint valaha, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és összefogjunk” - olvasható a volt kosárlabdasztár közleményében. Jordan részvétét fejezte ki a lelőtt férfi családjának. Azt is mondta, aggódik a zavargások miatt.

A korábbi kosárlabdasztár, aki egyébként 2010 óta a városban székelő Charlotte Hornets tulajdonosa, egy sajtóközleményben az alábbiakat írja az elmúlt napok zavargásairól:

„Először is együttérzésemet szeretném kifejezni a Scott család számára. Minden sérültnek mihamarabbi felépülést kívánok.

Az elmúlt három nap tragikus eseményeinek fényében most fontosabb, mint valaha, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és összefogjunk – közösségként, békésen tüntetve, párbeszédben, konstruktívan és erőszakmentesen. A charlotte-i vérkeringés részeként a Hornets szervezete elkötelezetten dolgozik együtt polgári és választott vezetőkkel és a hatóságokkal is, hogy a bizalmat, az átláthatóságot és a megértést mozdítsuk elő. Így együtt, közösségként fejlődhetünk és növekedhetünk.”

A Charlotte Hornets kosárlabdacsapatnak otthont adó városban azután kezdődött tüntetés, hogy a rendőrök szeptember 20-án kedden lelőtték Keith Scottot, aki egy 43 éves fekete férfi. Az esetről videófelvételek is készültek, ezeken az látszik, hogy Scott felemeli a kezét. A rendőrség szerint fegyver volt nála, amit felszólításra sem dobott el. Közleményükben azt írták, a férfit Brentley Scott nevű kollégájuk lőtte le, aki szintén fekete bőrű. A tüntetők szerint a rendőrség indokolatlanul használt fegyvert, és csak azért lőttek Scottra, mert fekete. A demonstráció békésen indult, de sajtóbeszámolók szerint agresszív tüntetők egy csoportja kivált a menetből. Ők kukákat borogattak és kirakatokat törtek be, többek között Jordan csapata, a Hornets boltjában is kárt tettek. Azóta szüntelenül tartanak a zavargások a városban, többen kórházba kerültek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló