Külföld

Az eltűnt maláj gép egyik darabját találták meg Mauritiusnál

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.07 | 13:11

Még mindig nem tudni, hogy pontosan mit történhetett a 2014 tavaszán eltűnt maláj utasszállítóval. Most egy újabb megtalált roncsdarabról derült ki, hogy a géphez tartozott.

ZHUJI, CHINA - MARCH 10:  (CHINA OUT) Students from an international school in east China city Zhuji pray for the passengers onboard Malaysia Airlines flight MH370 by lighting candles on March 10, 2014 in Zhuji, China. Malaysia Airline flight MH370 from Kuala Lumpur to Beijing and carrying 239 onboard was reported missing after the crew failed to check in as scheduled while flying over waters between Malaysia and Ho Chi Minh City in Vietnam.  (Photo by VCG/VCG via Getty Images)
Az eltűnt gép áldozataira emlékeznek. Fotó: VCG/Getty Imagesfotó: VCG/Getty Images

Számtalan összeesküvés-elmélet és találgatás született már arról, hogy mi történhetett a 2014 tavaszán eltűnt maláj utasszállítóval. Most újabb fejezettel bővült a rejtélyes történet.

Az Ausztrál Közeledésbiztonsági Hivatal szakértői szerint ugyanis azonosították azt a roncsdarabot, amelyet még májusban találtak Mauritius partjainál – ez már biztosan az eltűnt gép fékszárnyának egy része.

Ezzel azonban még mindig nem kerültek közelebb a rejtély megoldásához, ehhez ugyanis a fekete dobozokat kéne megtalálni, amelyek magyarázatot adhatnának a gép eltűnésére.

Felfüggesztették a keresést

A Malaysian Airlines 370-es számú járata Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 2014 március 8-án. A gépek pillanatnyi helyzetét figyelő Flightradar24.com szerint a repülő 35 ezer láb magasságban iránytváltoztatott, majd nem sokkal később a Thai-öböl felett 239 emberrel a fedélzetén egyszerűen eltűnt a radarok képernyőjéről. Az időjárási körülmények jók voltak, és a  gépről segélyhívást sem adtak le az eltűnése előtt.

A keresésben többek között Malajzia, Kína, Vietnám, a Fülöp-szigetek, Ausztrália, Indonázia és Új-Zéland is segített, sőt még az FBI is bekapcsolódott a nyomozásba. Eddig azonban az előkerült roncsok alapján annyit lehet tudni, hogy a gépet a szerencsétlenség előtt nem a robotpilóta vezette.

Ezek alapján a repülőgép-balesetek körülményeit vizsgáló Larry Vance szerint

a gépet eltéríthették.

Kína, Ausztrália és Malajzia júliusban bejelentette, hogy felfüggesztik a keresést, amíg újabb bizonyítékok nem kerülnek elő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló