Külföld

Franciaországban továbbra is 10 ezer felett az új fertőzöttek száma

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.07 | 06:46

2 hét múlva még rosszabb lesz.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 10 489 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, s miközben Párizsban életbe léptek az újabb korlátozások a vendéglátóhelyeken és a felsőoktatási intézményekben, az intenzív ágyak mintegy negyven százalékát a Covid-19 betegség súlyos formájában szenvedő betegek foglalják el – közölte kedd este a francia egészségügyi minisztérium.

10 ezer felett

A napi esetszám csaknem három hete 10 ezer felett mozog, s a járvány kezdete óta kedden 634 763-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az elhunytak száma az elmúlt 24 órában 66-tal 32 365-re emelkedett. A kórházban ápoltak száma 104-gyel nőtt hétfő óta: jelenleg 7398 fertőzött szorul kórházi ellátásra, közülük 1426-an vannak lélegeztetőgépre kapcsolva, számuk 11-gyel emelkedett hétfő óta, s csaknem ezerrel az elmúlt egy hónapban.

Fotó: Pixabay

Jelenleg Párizsban és az elővárosokban a legsúlyosabb a helyzet, ahol az intenzív ágyak 40 százalékán koronavírusos fertőzöttek fekszenek. Hétfőn még csak 37 százalékos volt az arány. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a legsűrűbben lakott franciaországi régióban, a 12 millió lakosú fővárosi agglomerációban (Párizsban és a környező nyolc megyében) 2393 fertőzött van kórházban, s közülük 449-en fekszenek intenzív osztályon, azaz az országban ápolt súlyos betegek harmada.

2 hét múlva még rosszabb lesz

Szakemberek arra számítanak, hogy két hét múlva a fővárosi intenzív ágyaknak már a felén koronavírusos betegek lesznek. Emiatt egyes intézmények már megkezdték a nem sürgős sebészeti beavatkozások elhalasztását. A kórházi adatok a legfontosabb mutatók a járvány alakulásában, miután a járványügyi korlátozások elsődleges célja az, hogy a kórházakat ne terheljék le a koronavírusos fertőzöttek, és az intézmények képesek legyenek ellátni más betegségben szenvedőket is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.