Külföld

Minden harmadik lányt zaklatták már szexuálisan nyilvános helyen csak azért, mert iskolai egyenruhát viselt

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.08 | 16:53

Elég ijesztő eredményre jutott egy felmérés Nagy-Britanniában. A Plan International UK nevű gyerekalapítvány szerint a szexuális ragadozók, perverzek és pedofilok előszeretettel mozdulnak rá azokra a lányokra, akik iskolai egyenruhában vannak.

Fotó: 123rf.com

A dolog azért is elszomorító, mert elég sokan nemcsak az iskolában viselik az egyenruhát, hanem azon túl is büszkék rá, így ha csak úgy kimozdulnak otthonról, akkor is azt veszik fel. Mostantól viszont lehet, hogy nem fogják. Legalábbis több lány is ezt jelentette ki, amikor az alapítvány munkatársai meginterjúvolták őket. Egyszerűen nem akarják magukat kitenni a zaklatásnak, ami nem is mindig fizikai erőszakot jelent. Az egy dolog, hogy a tömegközlekedési járműveken megfogdossák őket, alájuk nyúlnak vagy hozzájuk dörgölőznek, de legalább ilyen gyakori az is, amikor fütyülnek utánuk, mocskos megjegyzéseket tesznek rájuk, vagy lefotózzák őket. Utóbbi megtörténik csak úgy simán a nyílt utcán is, de az is elég gyakori, hogy a buszon az idősebb férfi egyszerűen befotóz az okostelefonjával a kislányok szoknyája alá.

A felmérés során több mint ezer 14 és 21 év közötti lányt és fiatal nőt kérdeztek meg a tapasztalataikról, akik általában 8 és 12 éves koruk között szerezték meg az első kellemetlen élményüket, és kétharmaduk valamilyen nyilvános helyen, például utcán vagy tömegközlekedési járművön. A leggyakoribb az az eset, amikor valaki fotót készít róluk, vagy csak szeretne. Bár az elég ritka szerintük, hogy nem sikerül őket lefotózni, mert ezek a férfiak nemcsak elég gátlástalanok, de nagyon kitartóak is: ha elsőre nem sikerül, akkor hosszasan követik őket egy-egy kép miatt, és az is előfordul olykor, hogy ajánlatot tesznek. A felmérésből az is kiderült, hogy nem is minden esetben azért zaklatják őket, mert kislányok, hanem pont azért, mert egyes lányok a koruknál idősebbnek tűnnek az egyenruhájukban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló