Külföld

Ártatlan a kilencéves(!) fekete srác, akit egy fehér nő tapizással vádolt New Yorkban

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.14 | 09:27

A fekete-fóbia újabb esete, mely most viszonylag jól végződött.

Egy fehér nő hívta ki a brooklyni rendőrséget amiatt, hogy úgy érezte, a boltban hátulról egy afroamerikai srác fogdossa. Az eset nagy vihart kavart a közösségi médiában, főleg azért is, mert a fiú egyértelműen ártatlannak bizonyult.

via GIPHY

Ezért október 12-én nyilvánosan is elnézést kellett kérnie a gyerektől az állítólagos „áldozatnak”. A hiperérzékeny fehér személyeket a közelmúltban sok jogos bírálat érte, főleg mikor egy színesbőrű illetőt tesznek meg felelősnek az őket ért – vélt – sérelemért. Teresa Klein is most sokakat feldühített, mert rasszista indulatot láttak a feljelentése hátterében.

A nőre a

Sarki Fűszeres Karolina

gúnynév is ráragadt, mely a 37 éves Jason Littlejohnnak köszönhető. A Flatbush városrész lakója felvette ugyanis a szerdai csetepatét. Az Albemarle úti Sahara Deli Market bejáratánál rögzített eseményekre alig két nap alatt négymillió ember volt kíváncsi Facebookon.

Szexuálisan zaklatott egy kiskölyök.

hangzik el a 911-nek szóló bejelentésben, miközben látjuk azt is, hogy egy kilenc év körüli kisfiú egy társával pityereg az üzlet előtt.

A fiú belemarkolt a fenekembe, az anyja pedig velem kezdett kiabálni!

folytatta a feldúlt nő.

Az 53 éves asszony két nappal később visszatért a boltba, hogy cigit vegyen. Az őrá váró bámészkodók tömegével együtt megnézte az üzlet biztonsági kamerája által felvett anyagot a szerda esti incidensről. A videóból egyértelműen kiderül, hogy a nő mögött lévő fiú egy váratlan pillanatban hátrafordul, és így a hátizsákja az, ami befúródik a nő hátsójába.

Nincs mese, egy tévés kamerába nézve kénytelen-kelletlen bocsánatot kért Ms. Klein:

Fiatalember, nem tudom a neved, de sajnálom, ami történt.

 

Teresa Klein továbbra is tagadja, hogy rasszista felhang lett volna a feljelentése mögött. Azt állítja viszont, hogy beszélni szeretne a srác anyukájával, a nézeteltérésüket tisztázó céllal. De úgy látta, az anya agresszívan reagált, mikor szóvá tette a fogdosást.

A nő ellen szabályos hajtóvadászat indult Twitteren: a legtöbbeket az háborította fel, hogy egy kilenc éves gyerekről fogdosást feltételezni – mennyire elképesztő húzás. Azt sem tudja még ebben a korban, mit jelent az ilyesmi.

 

 

View this post on Instagram

 

C’mon Son!!! Trying that #EmmettTill on the #PrinceToKing!!! #TeresaSueKlein aka #CornerstoneCaroline… #NobodyWantThat Nuff Said!

A post shared by Tony Price (@tonyprice.007) on

Az üzlet ráadásul nyilvánossá tette a biztonsági kamera által rögzített felvételt is – amely kétségtelenül a nagy táskát cipelő iskolás fiú ártatlanságát bizonyítják.

A kissrác szentül meg volt győződve arról, hogy le fogják csukni, valami olyan miatt, amit el se követett. Feleslegesen hívta ki a nő a zsarukat, hiszen egy kisgyerek miatt akadt ki.

meséli Littlejohn.

 

A 22 éves Nahounha Alexandre, aki a közeli baptista templomban dolgozik, egyetért a bocsánatkéréssel, ám a szülőt elítélő vélemény miatt elég hiteltelennek tartja:

Mindenkibe belerúgott, aki ehhez a közösséghez tartozik. Mert ha egy kisgyereket vádol valamivel, akkor azt valahol a mi sarunknak tartja.

Az eset azért is nagy visszhangot keltett, mert több hasonlóra is sor került mostanság.

BBQ Becky

például arról nevezetes, hogy Oaklandben hívta ki a zsarukat egy szabadtéri sütögetés miatt, melyet szerinte a feketék illegálisan tartottak egy parkban. De egy cleveandi fehér család is túlbuzgónak bizonyult: rendőröket küldtek az utcán füvet nyíró fekete srácokra.

 

De Philadelphiából és Atlantából is érkeztek hírek, vélhetően rasszista túlkapásokról.

Azt hinnéd, hogy inkább délen történik ilyesmi, de az egész világon ez zajlik. A kisfiút nagy megrázkódtatás érte, melyet egy életen át cipelnie kell.

meséli a NY Timesnak Littlejohn, aki vigasztalni próbálta a megszégyenített kilencéves gyereket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló