Külföld

Hihetetlen, de Izzy, a berni pásztorkutya túlélte a kaliforniai erdőtüzet

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.16 | 10:11

Senki nem érti, hogyan vészelhette át a katasztrófát, de az állat teljes épségben megúszta a pusztító tüzet.

Nem hitt a szemének a kaliforniai Weaver család, amikor felfedezték, hogy szeretett kutyájuk, a 9 éves Izzy túlélte a hetek óta pusztító kaliforniai erdőtüzet. Jack Weaver és sógora éppen az egykori Santa Rosai házukhoz vezető, lezárt területen gyalogoltak, amikor egyszer csak eléjük sietett a katasztrófát csodával határos módon túlélő négylábú. Ezen a videón az utolsó pár másodpercben tűnik fel Izzy:

A férfi éppen a kiégett tájat videózta a telefonjával, amikor ahhoz a helyhez értek, ahol nemrég még a családi ház állt – a környéket ugyanis teljesen elpusztította a bozóttűz. A katasztrófa miatt evakuálták az embereket erről a területről, és a nagy ijedtségben Izzy megrémült, és elfutott.

A család gyakorlatilag mindenét elveszítette a tűzben, és a berni pásztorkutyáról is azt hitték, hogy odaveszett: ezért is indultak el a lezárt rendőrségi területen, hogy megkeressék a négylábú holttestét. „A család egyik tagja elmondta, hogy a kétségbeesett emberből, akinek porrá égett az otthona, a világ legboldogabb embere lett, amikor megtudta, hogy Izzy élve került elő.

Egy állatorvos meg is vizsgálta a kutyát, és kiderült, hogy épségben megúszta a katasztrófát, és semmilyen sérülése nincs. A tűz pusztítását elnézve, senki nem érti, hogyan vészelhette át az állat az erdőtüzet. Az október 8-án bekövetkezett tragédiában, a kaliforniai bozóttűzben eddig 35 ezer hektár égett le Santa Rosa környékén, és 40 ember halt meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló