Külföld

Majdnem egymásnak ment élő adásban a gázai palesztin nagykövet és Piers Morgan

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.19 | 10:48

Minden idők egyik legforróbb, legérzelmesebb vitáját láthatták a nézők tegnap este.

A téma a gázai kórház elleni támadás volt, ami Izrael szerint elhibázott gázai hadművelet eredménye, a gázaiak szerint viszont egyértelműen Izrael áll mögötte.

Piers Morgan vendége egy nappal korábban az izraeli nagykövet volt, aki azt állította, hogy Dél-Gáza humantitárius szempontból biztonságos, oda lehet menekülni, azokat a területeket nem bántják. Ezzel szemben a palesztin nagykövet, Huszam Zomlot húga ott él, és sajnálatos módon az ő házukat is találat érte. Erről a közösségi médiában a nagykövet is beszámolt, amire Piers Morgan is reagált. Ezek után Zomlot teljesen kikelt magából, hogy lehet, hogy Morgan nem szembesítette az izraeli nagykövetet saját hazugságával, hiszen pontosan tudta, hogy Dél-Gázát is bombázzák. Morgan kikérte magának a hazugságot.

A továbbiakban a vita még ennél is hevesebbé vált, mivel Zomlot nyíltan terroristának nevezte a palesztin területeket megszálló, illetve azt blokád alatt tartó izraeli hadsereget, és közölte, hogy arra is lesz hamarosan bizonyítékuk, hogy a kórházat az izraeli hadsereg bombázta le.

Morgan ezután azt kérte számon a nagyköveten, hogy nem határolódott el elég erőteljesen az október 7-én történt terrorcselekményektől. Ettől Zomlot még jobban kiakadt:

“Én a palesztin kormányt képviselem, aminek nem része a Hamasz. Mi a békés, diplomáciai úton történő megoldást propagáljuk, és elismerjük Izrael államot. Izrael máig nem ismer el minket független entitásként”

– akadt ki teljesen.

Piers Morgan mostanában konstans belenyúl a forró témákba, nemrég egy egyiptomi humorista volt a vendége, akinek a felesége gázai – köztük is parázs vita bontakozott ki.

Hiába, a magyar közmédiában ritkák az ilyen forró percek, elvégre nálunk többnyire csak az kap kamerát, aki egyetért a kérdezővel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.