Külföld

Amerika választ- Biden azt ígéri, elnökként állampogárságot ad 11 millió illegális bevándorlónak

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.10.23 | 10:48
  • trendindex: 3

Joe Biden az elnökjelölti vitában azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják, elnökként állampolgárságot ad 11 millió illegális bevándorlónak.

A csütörtök este tartott vitán a műsorvezető megkérdezte Bident: miért is kellene az amerikaiaknak bízniuk benne, hiszen a migráció problémáját az Obama-kormányzat nyolc éve alatt nem oldották meg. Biden úgy válaszolt, hogy ezúttal ő nem alelnök, hanem elnök lesz, és hivatalba lépése után egy hónapon belül előterjeszti javaslatát valamennyi illegális migráns amerikai állampolgárságára.

A vitában felmerült a határt szülők nélkül átlépő gyermekek ügye is. Trump hangsúlyozta: ezeket a gyerekeket az embercsempészek hozzák át, felhasználva őket a céljaikra, Emlékeztetett arra is: az első “ketreceket”, ahol ezeket a kisgyermekeket átmenetileg elhelyezték, az Obama-kormányzat állította fel.

A demokrata párti politikus szinte szó szerint ismételte meg az első elnökjelölti vitán mondottakat, miszerint Donald Trump nem tudja kezelni a koronavírus-járványt, és szerinte pánikba esett, amikor a járvány kitört.

Donald Trump felidézte, hogy a járvány kitörésekor lezárta repülőtereket először a Kínából, majd az Európából érkező repülőgépek előtt. Emlékeztetett rá, hogy a demokraták, köztük maga Biden is, idegengyűlölőnek nevezték őt ezért.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló