Külföld

Ki nem találnád, mire költi legtöbb kampánypénzt Donald Trump!

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 14:06

A republikánus elnökjelölt többet költ a "Make America great again" feliratú sapkáira, mint közvélemény kutatásokra. Valamit vagy nagyon tud, vagy nagyon elront.

trump

Mire költi a legtöbb pénzt a kampányban Donald Trump? Közvélemény kutatásokra, hogy lássa, hogy áll a támogatottsága? Telemarketingre, hogy meggyőzze a szavazókat? Nem talált!  A Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint a legnagyobb összeg a kampányszlogenjével ellátott sapkákra ment el.

Nem hiszem, hogy lenne jobb adat arra, ami kifejezi ennek az elnökválasztási kampánynak a furcsaságát, mint a következő számok

– írta Philip Bump, a Washington Post újságírója Trump kampányköltéseiről szóló cikkében. A lap beleásta magát a választási bizottság által közzétette adatokba és valóban elég érdekes dolgokra bukkant. Trump kampánycsapata 1,8 millió dollárt költött közvélemény kutatásokra tavaly június és idén szeptember között. Sapkákra viszont 3,2 millió dollár ment el ugyanebben az időszakban.

via GIPHY

A “Make America great again” (Tegyük újra naggyá Amerikát) feliratú sapkák persze csak egy részét képezik a különböző promóciós tárgyaknak, például pólóknak, kitűzőknek – ezekre már összességében több mint 15 millió dollár ment el. Ez több mint amennyit közvélemény kutatásokra, telemarketingre vagy a választói listák összeállítására összesen fordítottak.

Igaz, az adatok alapján szeptemberben már több jutott a kutatásokra is. Ez egybeesik azzal, hogy augusztusban Kellyanne Conway-t nevezte ki kampánymenedzsernek, aki úgy tűnt próbálta visszaterelni a hagyományosabb keretek közé Trump kampányköltéseit. Az erőfeszítései azonban csak részben jártak sikerrel. Igaz, a felmérésekre is több pénz jutott szeptemberben, de promóciós ajándékokra is minden eddiginél többek költöttek ebben a hónapban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló