Külföld

Elsüllyedt város a Csendes-óceán kellős közepén, csak nem Atlantisz?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.01 | 19:13

A tudósok szerint a Csendes-óceán legrégebbi történelmi emlékei itt vannak.

A Ladbible számol be arról, hogy ősi romok vannak a Csendes-óceán közepén, melyek egy régi civilizációtól származhatnak.

?

A post shared by @cyrenanana on

A What’s on Earth? című, Science Channel műsor is vetített filmet nemrégiben a térségről, mely Mikronézia partjainak közelében készült, a közel 600 szigetből álló ország szívében.

2016 óta a világörökség részét képezi a Nan Madol nevű romváros, mely a Pohnpei-szigeten található. A kőfalakból és csatornákból álló régészeti terület történelmi jelentőségét már elismerték: 1628-ig székelt itt a Saudelaur dinasztia, a sziget uralkodócsaládja. Az építményeket pedig akár 1180 és 1200 körül is felhúzhatták.

Stone something #nanmadol #Micronesia Country #106 of 193

A post shared by Love Life + Profit (@lovelifeandprofit) on

A texasi Southern Methodist Egyetem régésze, Mark McCoy és csapata tette a felfedezést, akik alaposan átkutatták a térséget.

McCoy szerint

Nan Madol a Csendes-óceán legelső történelmi emléke. Pohnpei első urainak nyughelyei jó száz évvel korábbiak, mint bármely más sír a környéken. Kétségkívül ez volt a főváros: a politikai vezetés és a fontos vallási rítusok központja. Ezért helyezték itt nyugalomra a megboldogult vezetőket is.

김승진선장님과 접선하기 전, 폰페이에서 이틀 반이라는 시간이 생겼다. 나는 이 시간에 ‘의식의 흐름대로 보내기’ 라는 제목을 달았고. 도착하자마자 아늑한 숙소에서 죽은듯이 내리 20시간을 자는 것을 시작으로 하루는 정글 속 유적지를 거닐고 탄성나오는 폭포에가서 신명나게 수영을 했으며 또 어느 날은 숙소 마당 밖으로 한 발자국도 나가지 않고 빗소리를 들으며 책만 읽었다. 길을 가다 가게인 줄 알고 문 앞에 걸려있는 바나나 가격을 물었는데, 그 곳은 가게가 아닌 일반 가정집이었고 주인 아주머니는 그냥 줄테니 골라가라며 무려 바나나 7개를 선뜻 손에 쥐어주셨다. 점심은 어울리지는 않지만 바나나 4개와 치킨 두조각을 먹었다. 아, 그리고 집에서 챙겨 간 초콜렛도 세 개. – #김물길 #폰페이 #pohnpei #nanmadol #kepirohiwaterfall #동영상올리고싶은데와이파이너무슬로우불가능

A post shared by 그림 그리는 김물길 (@sooroway) on

Atlantisz ma is közszájon forgó legendája vélhetően a fantázia szüleménye, de a mai napig is mozgásban tartja sokak képzeletét. Kézzel fogható romváros viszont Nan Madol. Ha szeretnél ősi romokon járni, akkor igyekezz Pohnpeire utazni, mert a tengerszint fokozatos emelkedése miatt ezt már jó kérdés, hogy meddig teheted meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.