Külföld

Trump fia lefotózta a szavazólapját, pedig ez illegális

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.08 | 21:18

Eric Trump lefotózta, majd Twitterre posztolta a kitöltött szavazólapját. Magyarországhoz hasonlóan az USA-ban is több olyan állam van, ahol ez tilos – például New Yorkban, ahol ő szavazott.

Büszkén töltötte fel Donald Trump fia a fotót a szavazólapjáról, melyen – vegyetek mély levegőt – az apja nevét satírozta be. Azóta szóltak neki, hogy ezt nem kellett volna, ezért letörölte a posztot, de természetesen időben készült róla képernyőfotó.

Ezzel a fotóval csinált rosszat Eric Trump: New York állambna tilos megosztani a szavazólapról készült képet. Kép: Mashable
Ezzel a fotóval csinált rosszat Eric Trump (kép: Mashable)

Akár ezer dolláros bírságra vagy egy év börtönre is számíthat az, aki New York államban megoszt a kitöltött szavazólapjáról lőtt képet, mert ez elvileg sértheti a választás titkosságát – írja a Politicóra hivatkozva a Mashable. A Snapchat képviselői még hangot is adtak annak, hogy nincs rendjén, hogy sok államban tilos a szavazófülke-szelfi.

Nálunk a Kétfarkú Kutyapárt appja miatt lett felkapott a szavazós képek megosztása, az USA-ban pedig ezt emlegetik a szelfi-generáció első választásaként. A szavazók 30 százaléka születhetett nem sokkal az ezredforduló előtt, ezért a négy évvel ezelőttihez képest sokkal többen érezhetik fontosnak megosztani a világgal a nézeteiket.

Tényleg mellékes, de eddig nem gondoltuk volna, hogy a New York-i szavazólapokon kínaiul is szerepel a jelöltek neve és pártja.

(Forrás: Mashable, nyitókép: Getty)

Ha érdekel, hogy választják meg az amerikai elnököt, itt elolvashatod.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló