Külföld

Tim Cook körlevélben nyugtatta az Apple-dolgozókat a választás után

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.10 | 16:39

A sokszínűségre és a közös munka gyümölcseire hívta fel a figyelmet az Apple vezérigazgatója azután, hogy a cégen belül is sokan kiakadtak az amerikai elnökválasztás eredményén.

„Csak úgy léphetünk tovább, ha ezt együtt tesszük” – írja levelében Tim Cook. Az Apple vezérigazgatója állítólag minden amerikai alkalmazotthoz eljuttatta a levelet, melyet a BuzzFeed tett közzé.

Úgy, ahogy a világon sokakat, az Apple alkalmazottait is meglepte Trump győzelme. Feszült lehetett a hangulat a cégen belül, de Cook szerint fontos, hogy egységben maradjanak és nyitottak legyenek.

Kép: Stephen Lam/Getty
Kép: Stephen Lam/Getty

Így néz ki a teljes levél:

„Kedves Csapat!

Sokatoktól hallottam ma az elnökválasztásról. Egy olyan politikai versenyben, ahol a jelöltek igencsak különböztek egymástól és mindkettejükre nagyjából ugyanannyian szavaztak, elkerülhetetlen, hogy többetekben erős érzelmeket hagy az eredmény.

Alkalmazottaink nagyon különbözőek, mindkét jelölt támogatói megtalálhatók köztünk. Függetlenül attól, hogy egyénileg ki kit támogatott, csak úgy léphetünk tovább, ha ezt együtt tesszük. Martin Luther King Jr. 50 évvel ezelőtti szavait idézném: „Ha nem tudsz repülni, fuss. Ha nem tudsz futni, sétálj. Ha nem tudsz sétálni, kússz, de tegyél meg mindent, hogy továbbléphess.” Ez ma is érvényes; emlékeztet minket arra, hogy csak akkor végzünk jó munkát és teszünk jót a világnak, ha továbblépünk.

Ma az előttünk ellő bizonytalanságról szól a diskurzus, de biztosak lehettek abban, hogy az Apple csillaga nem áldozott le. A világ minden táján embereket kötnek össze a termékeink, olyan eszközöket biztosítva a vásárlóinknak, amelyekkel nagyszerű dolgokat csinálhatnak és jobbá tehetik a saját életüket, sőt, az egész világot. Cégünk nyitott mindenki számára, ünnepeljük a csapatunk sokszínűségét itt, az USA-ban és a világon mindenhol – függetlenül attól, hogy ki hogy néz ki, honnan jön, miben hisz vagy kit szeret. Mindig is egy nagy családként tekintettem az Apple-re. Arra bátorítalak benneteket, hogy segítsétek azokat a kollégáitokat, akiket nyugtalanít az eredmény. Lépjünk tovább – együtt!

A legjobbakat:

Tim”

A levelet a könnyebb érthetőség érdekében szerkesztve közöltük, az eredeti, angol verziót itt olvashatod.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló