Külföld

Csabáék egy óra alatt elásnak, egy nagyon csinos gödörbe

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.11 | 14:09

Villámkezű magyar, lengyel és szlovák sírásó csapatok versenyeztek Trencsénben, ahol egy szlovák testvérpár tarolt. Ha gyorsan kell egy sírgödör, már tudjuk, kiket hívjunk.

A közönség csekély számú volt, de nagyon lelkes, miközben a tizenegy, kétfős sírásó csapat nagy lendülettel hányta a földet a szlovákiai Trencsénben rendezett sírásóversenyen, amely a nemzetközi temetkezési kiállítás egyik programja volt.

Magyar, lengyel és más szlovák versenyzőket lekörözve végül Ladislav és Csaba Skladan szlovák testvérpár került ki győztesen: rendkívül gyorsak voltak, 54 perc alatt 1,5 méter mély, 2 méter hosszú és 90 cm széles sírt ástak. Ráadásul a zsűri véleménye szerint az ő alkotásuk lett a legcsinosabb gödör is.

A nyertes testvérpár. Forrás: Reuters
A nyertes testvérpár

„Ma a gyorsaságra kellett koncentrálni, de amikor jó az idő és tudunk csevegni a testvéremmel, ez egy igazi álommunka”– mondta Ladislav, aki tizenöt éve van már a szakmában.

A versenyt kitaláló Ladislav Striz szerint tisztelegni akartak a sírásók munkája előtt, akik nagyon keményen dolgoznak: a szlovák temetők például annyira túlzsúfoltak, hogy gépeket alkalmazni szinte lehetetlen, emberi erőre van szükség akár esik, akár fúj.

(Forrás: Reuters)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló