Külföld

Ötvenmilliós aranykészletet tolt fel magának hátulról egy pénzverdei dolgozó

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.11 | 17:43

Több mint négy kiló aranyat csempészett ki a fenekében a kanadai pénzverde egyik dolgozója. Leston Lawrence évek óta lopott az intézményből, többször becsipogott nála a fémdetektor, mint bárki másnál, de csak most tudták rábizonyítani a bűncselekményt.

November végén börtönbe kerülhet a kanadai pénzverde egykori minőségellenőre. Nem mindennapi bűncselekményt hajtott végre: a fenekében csempészett ki a bankból 22 aranydarabkát, vélhetően a szekrényében talált vazelin és latex kesztyűk segítségével. Ne ijedjünk meg nagyon, ezek nem aranyrögök voltak, hanem kisebb, henger alakú, körülbelül 200 grammos darabok. Bár valószínűleg ezeket sem zökkenőmentes hátulról feltolni.

Az alábbi videón láthatóan ideges lesz, amikor fémdetektorral közelít felé a biztonsági őr. Nem csoda, hiszen már feltételezhetően 2014 óta lopkodta a készletet, de idáig nem tudták rábizonyítani.

Lawrence 165 000 dollár, azaz majdnem ötvenmillió forint értékben károsította meg a kanadai államkincstárat 2014 decembere és 2015 márciusa között. Többször becsipogtatta a fémdetektort, mint bármelyik másik dolgozó, de mindezidáig nem tudták rábizonyítani, hogy az ánuszában aranyat lopna.

Egy helyi plázában található aranyfelvásárlónak a 22-ből eladott 18 darabot, az ezekről szóló több tízezer dolláros csekkek beváltásakor lett gyanús egy banki dolgozónak, hogy egy pénzverdei alkalmazott ilyen sokat keres aranyeladással. Neki azt mondta Lawrence, hogy a szüleinek kell a pénz, hogy újraépíthessék a házukat Jamaicában.

A férfi 2008 óta minőségellenőrként dolgozott az intézménynél. Átfogó vizsgálatok kellettek hozzá, de bebizonyították az arany átmérője, összetétele és megmunkálása alapján, hogy valóban onnan lopta el őket. A bíróság november 28-án hoz ítéletet az ügyében, és ha nagyon gonoszak vagyunk, akkor azt mondjuk, hogy ezt a képességét és a hátsó szándékait a kanadai büntetésvégrehajtó intézetekben is értékelni fogják.

(Forrás: Mirror, nyitókép: CBS News)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
Válik Sydney van den Bosch
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 12.