Külföld

A nők elleni erőszak ellen tüntettek Olaszországban

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.24 | 10:18

Az olasz főváros központján végighaladó menetben rendőrségi források szerint több mint tízezren vettek részt. 

Olaszok ezrei vonultak fel szombaton Rómában a nőket jelképező rózsaszínű transzparensekkel a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Az olasz főváros központján végighaladó menetben rendőrségi források szerint több mint tízezren vettek részt. Az “Eggyel se többet” elnevezésű olasz nővédelmi mozgalom által szervezett megmozdulás résztvevői a női pankrációban használt mexikói álarcot, az úgynevezett luchadorát viselték. Egy perces csenddel emlékeztek meg Daniela Charrasco 36 éves chilei utcaművészről, aki a dél-amerikai országban gyilkoltak meg néhány napja.

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

A felvonulók a római főpolgármesternő ellen is tüntettek, aki éppen a napokban jelentette be az egyik legismertebb nővédelmi központ kilakoltatását. A felszólaló jogvédők kiemelték, hogy az olasz nők helyzetét nehezíti, hogy mintegy 54 százalékuknak nincs munkája.A szicíliai Palermóban rendezett tüntetésen a hetvenes évek olasz feminista szlogenjeit skandálták, többek közt azt, hogy a “testem az enyém, és azt teszek vele, amit én akarok”.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló