Külföld

Ha egy ír sört akar inni, nincs olyan árvíz, ami megakadályozhatja ebben

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.24 | 15:13

Szó se róla, mélyen elkötelezett népek ezek az írek.

Már alaposan benne vagyunk az őszben, annyira, hogy nemsokára vége is lesz, és utána kíméletlenül beköszönt a tél. Ez a világ egyes pontjain, például Írországban, komoly esőzésekkel jár. Különösen igaz ez Loais megyére, ahol most annyira rossz az idő, hogy egyszerre három folyó is kilépett a medréből. A térségben komoly árvizek keletkeztek. Viszont ez sem akadályozta meg az embereket abban, hogy az estéjüket a kedvenc helyi kocsmájukban töltsék. A Mountmellickben található Dowling’s Bar például a következőt posztolta ki a Facebookra:

Nyitva vagyunk, csak szükséged lesz gumicsizmára.

Ebből is látszik, a helyiek magasról tesznek a kíméletne időjárásra, a kocsmába járás nekik ugyanolyan szent dolog, mint másnak a vasárnapi mise vagy az asztali áldás a vacsoránál. Az ír TV3 egyik munkatársa, Deric Hartigan posztolt is egy képet erről, ami persze vírusszerűen kezdett terjedni, ami nem csoda.

A tévés Twitter posztjára aztán több válasz is érkezett. Az egyik válaszadó világossá tette: nincs ebben semmi érdekes vagy különös, az ítéletidőben való kocsmába járásnak Íroszágban nagyon komoly hagyományai vannak, amit egy képpel is bizonyított a hagyománytisztelő ír posztoló.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Elhunyt Halász Judith
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 22.