Külföld

Ami most jön Gázában, az pusztítóbb a bombázásnál

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.29 | 09:18

Világszerte aggódnak a humanitárius szervezetek.

EDITORS NOTE: Graphic content / A plume of smoke rises above buildings in Gaza City on October 7, 2023 during an Israeli air strike that hit the Palestine Tower building. At least 70 people were reported killed in Israel, while Gaza authorities released a death toll of 198 in the bloodiest escalation in the wider conflict since May 2021, with hundreds more wounded on both sides. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, ha nem javul gyorsan az egészségügyi helyzet a Gázai övezetben, akkor többen halhatnak meg betegségek következtében, mint a bombázások miatt. A WHO szóvivője, Margaret Harris, aggodalmát fejezte ki a fertőző betegségek, különösen a gyermekek körében terjedő hasmenések növekedése miatt.

A gázai egészségügyi hatóságok adatai szerint eddig mintegy 15 ezer ember vesztette életét Izrael gázai légicsapásai következtében, és az áldozatok 40 százaléka gyermek.

A Gázai övezet lakói kénytelenek elhagyni otthonaikat, de nem jutnak hozzá gyógyszerekhez, oltásokhoz, ivóvízhez, ételhez vagy megfelelő higiéniás körülményekhez. A lakosok között sok a megbetegedés, különösen a csecsemők körében.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) szóvivője szerint az övezet kórházai tele vannak égési és lőtt sebekkel, valamint a tiszta víz hiánya miatt gyomor-bél hurutban szenvedő gyermekekkel. A tragédiaként említették az es-Sifá Kórház összeomlását, és aggodalmukat fejezték ki a kórházban fogva tartott dolgozók miatt, akiket az izraeli erők evakuáltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.