Külföld

Hős macska mentette meg felelőtlen gazdáját a tűzvésztől

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.05 | 17:55

Mark Burger nem nagyon foglalkozott vele, hogy a környék lángokban áll, macskája értesítette, hogy talán futni kéne.

A helyi katasztrófavédelem közlése szerint eddig több mint 14 ezer embert evakuáltak a Tennessee állambeli Gatlinburgból és környékéről, miután száz éve nem látott bozóttűz söpört végig a környéken. A 60 éves Mark Burger nem vette komolyan a dolgot, gondolta a telefonján úgyis értesítik, ha a veszély már fenyegetően közel kerül hozzá és az üzletéhez.

November 28-án otthonában nézte a híreket Tiger névre hallgató sziámi macskájával, akit fia talált meg néhány évvel ezelőtt az utcán. Az öreg befogadta az állatot, úgy látszik a cica most fizette vissza a sorsnak, hogy anno megementették az életét.

A férfi egy ajándékboltot üzemeltet a városban, de úgy ítélte meg, hogy a tűzvész messziről elkerüli a városrészt, ahol a bolt található, ezért nem is igazán törődött azzal, hogy az értékeket kimenekítse onnan. Tiger azonban kezdett furcsán viselkedni. Az egyébként nyugodt cica fel-alá járkált a lakásban, percenként kitekingetett a függöny mögül az ablakon, majd az ajtónál nyávogott keservesen, hogy felkeltse gazdája figyelmét.

Gondoltam megyek és kiviszem a szemetet, közben pedig megnézem, hogy egy mosómedve vagy valami más állat okozza-e Tiger nyugtalanságát. Mikor kiléptem a házból, az egész völgy lángokban állt –

– emlékezett vissza Burger.

Azonnal berohant a házba, összeszedett néhány fontos holmit, hóna alá csapta a macskát és beugrott az autóba, hogy lemeneküljön a hegyről valami biztonságosabb helyre és megnézze, hogy az üzlete veszélyben van-e. Szerencsére a bolt megúszta, ahogy a férfi és a macska is. A tűzvész eddig három halálos áldozatot követelt, 14 sérültet pedig kórházban ápolnak.

Fotó: Brian Blanco / Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.