Külföld

Vasárnap Angliában leesett az első hó, és lefagyott az egész ország

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.11 | 15:48

Úgy látszik, ott sincs kolbászból a katasztrófavédelem. Ugyanakkor meg tegyük azért hozzá, hogy elég sok hó esett le egyszerre.

London elesett: leesett a hó. Forrás: youtube

Ha szenzációt akarnánk kelteni, akkor valami olyan címet adtunk volna a cikknek, hogy “Leállt az élet Angliában a hó miatt”, vagy hogy “Elszigetelődött a világ többi részétől Anglia, ahol a káosz az úr”. De persze nem tesszük, mert mi nem vagyunk olyanok. Az tény, hogy hirtelen temérdek mennyiségű hó esett le egyszerre (sőt, lehet hogy ebben a pillanatban is még esik), ítéletidő van, volt egy csomó közelekdési baleset, ahogy az ilyenkor már csak lenni szokott, és jó pár oda tartó meg az összes onnan induló repülőjáratot töröltek (egyébként Ferihegyen nemcsak londoni, hanem amszterdami járatokat is mondtak le).

A hóeséshez hozzátartozik, hogy London polgármestere pár éve már elmondta, hogy a brit főváros nem fog hóekéket meg hasonló hótakarító munkagépeket vásárolni, mert annyira ritkán havazik arrafelé, hogy még az eldugult város miatt keletkezett károk sem akkorák, hogy megérje egy  Magyarország méretű városban megvenni a takarító ezsközöket. Így aztán havazáskor Anglia megáll, és megvárja, amíg elolvad a hó. Bár, a klímaváltozással beálló extrém teleket nézve lehet, hogy lassan szükség lenne rá.

Most az ítéletidő miatt a rendőrség figyelmeztetést adott ki, amiben arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon, és csak akkor induljanak útnak bárhova, hogy ha az életbe vágóan fontos. Volt olyan autópálya, például az M1-es, aminek le is zárták egy hosszabb szakaszát. Közben a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a havazást követően erős szélvihar és némi eső várható, ami nyilvánvalóan nem fog javítani a kialakult helyzeten. Mindközben lakosság a Twitteren osztja meg szorgosan a véleményét meg a tapaszatalatait. Mindenki csodálkozik, és sokan bírják is a havazást.

Erőt és kitartást kívánunk az angoloknak, velük vagyunk! Építsenek sok hóembert, szánkózzanak vagy vívjanak hócsatát. Ez utóbbihoz van is egy remek hógolyó-készítő tippünk, amivel pillanatok alatt egy csomó hógolyót készíthet bárki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló