Könyv

Kíváncsi vagy a DC Univerzum eddig elhanyagolt hőseire?

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.13 | 18:13

A DC PC-sedik, ezeknek a karaktereknek nem fehér a bőrük, sőt: némelyikük nőből van!

A DC Univerzum politikával átfűtött, némileg elhanyagolt zugáról fog mesélni The American Way: Those Above and This Below címen John Ridley. Az Oscar-díjas forgatókönyvíró olyan figurák helyzetébe éli bele magát, akik véletlenül sem fehér bőrűek: többek közt John Stewart, Renee Montoya és Katana kalandjait örökíti majd meg.

A DC Univerzum ezen történeteit új szériaként emlegetik, melyek egy eddig ismeretlen, mellőzött világot bontanak ki:

A DC-mitológia új elemekkel bővül, egy minisorozat formájában, melyben szociopolitikai szempontból vizsgáljuk felül a szuperhőseinket. Extraño, Vixen és Supergirl is itt lesz, akiknek a kosztümön kívüli élete is a fókuszba kerül majd.

áll a sajtóközleményben, melyet a Gizmodo idéz.

Ridley is hasonlóan lelkes:

Nagyon izgatott vagyok, hogy feltárhatom a DC-kánon ezen alakjait, akik kiérdemlik méltó helyüket a tablón. A stúdió rajongóinak régi vágyait váltjuk valóra ezzel a lépéssel.

Ezekben a történetekben nem világmegváltásra kell számítani: inkább arra, hogy hogyan állnak helyt a szereplők a hétköznapokban úgy, hogy erejüket arra fordítják, hogy végig önmaguk lehessenek.

Egy panelbeszélgetést a témában, melynek A heroizmus több árnyalata: a DC hősök afro-amerikai szűrőn át volt a címe, a cég Youtube-csatornája is közvetített szombaton.

Az új mini sorozat 2018 végére várható; addig is érdemes Ridley 2006-os American Way projektjének kiadványait tanulmányozni, melyekben a rasszizmus és a politikai elnyomás szuperhősökre tett hatásait elemzi.

An enraged John Stewart #johnstewartdc #greenlantern #dccomics

A post shared by ?Welcome to Dc.Knights? (@dc.knights) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.