Színház

Online közvetíti szombaton a Vígszínház A dzsungel könyve 25 éves jubileumi előadását

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.01.29 | 11:18

A dzsungel könyve című zenés darab 25 éves jubileumi előadását közvetíti élőben szombaton a Vígszínház.

A magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét 25 éve, 1996. január 28-án mutatták be a Pesti Színházban

– olvasható a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben legtöbbet játszott magyar musical szövegkönyvét Békés Pál, dalszövegeit Geszti Péter írta, zenéjét Dés László szerezte.

A darab ötletgazdája és rendezője Hegedűs D. Géza, aki a kilencvenes évek elején gyermekeinek olvasta fel esténként Rudyard Kipling novellagyűjteményét. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy ez az a mű, amelyből egy minden generációnak szóló musicalt lehetne színpadra állítani.

Dés László családjának köszönhetően ismerkedett meg a Rapülők szövegeivel, és mivel akkori állandó szerzőtársa nem tudta vállalni, Geszti Pétert kérte fel a munkára. A dalok minden esetben a szituációból, illetve a kakaterek jelleméből, habitusából kiindulva születtek meg. Így lett például Sír Kán dala keményebb rock, Balu búcsúja lírai dallam, a Majmok dala pedig városi rap. Az eklektikus dalfolyamra a koreográfia Imre Zoltán irányításával született meg.

A negyed évszázad alatt a szereplők bőrébe száznál is több színész bújt bele Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán, Szervét Tiboron, Józan Lászlón át Oroszlán Szonjáig. Kilenc Maugli, tizenegy Túna és tíz Sír Kán lépett már színpadra A dzsungel könyvében.

Szombaton a VígSTREAMház közvetítéssorozatában élőben látható A dzsungel könyve 25 éves születésnapi előadása, így a nézők otthonukból lehetnek részesei az ünnepnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.