Vizuál

Önjáró fenekek, és egy pornószínész egy napja, az ősz legjobb videoklipjei

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.26 | 07:02

Ha kíváncsi vagy, hogy mik voltak az ősz legjobb vizuális orgazmusai, csak nézd meg. És hallgasd a zenéket. Klipek hiba nélkül.

Erős videoklipes őszön vagyunk túl. Kijött mindjárt két tökéletes The Weeknd klip, meg az új OK GO, akik soha nem tudnak hibázni, ha legendás klipekről van szó, de ezekről külön is írtunk. Nézzük, hogy mire élveztünk még vizuálisan a nyár után.

Stylo G x Jacob Plant – Bike Engine

Sétáló fenekek ellen tiltakozó derékban elvágott nőktől a tüntetők előtt táncoló hófehér skinhead táncosig minden van itt. Keith Scofield sztárrendező megrendezte az év legviccesebb és legzavarbaejtőbb klipjét.

Lorn – Anvil

Az egyik legszebb rajzfilm, amit láttunk, a két leghíresebb képregény nagyhatalom a japán és a belga képregényvilág találkozása. 2100-ben járunk, egy túlnépesedett világban, anime és a szecessziós stílus imádnivaló keverékében. Hélène Jeudy & Antoine Caëcke (vagyis Geriko) ezért a vizuálért leborulunk előttetek. TELJES képernyőre tegyétek, és úgy nézzétek!

Charli XCX – After The Afterparty feat. Lil Yachty

Egy tökéletes klip az afterpartykról, ahol mindenki zombul, értelme sincs már a bulinak, de azért tolod szétmindenezve, oktalanul tovább, utána meg kipukkadsz, mint egy lufi. Adta magát egy zombifilm ötlete, viszont valószínűleg azért, hogy a tiniket se tiltsa le róla a Youtube, a vér és az agyvelő csak rózsaszín puding, de a klip ettől csak jobb lesz.

Moby & The Void Pacific Choir – Are You Lost In The World Like Me

Még egy rajzfilm, ezúttal az 1930-as évek amerikai stílusában. Moby bármilyen stadiont megtölt, és vizuálban is mindig menő, plusz humora is van. Most egy kicsi, kopasz, törpe rajzfilm Moby szembesül az eldurvuló nagyvárosi világgal. A dal pedig igazi okos pophimnusz, amit Moby annyira tud, úgy szakmailag, mint emberileg.

ZHU – Generationwhy

Nincs is menőbb annál, hogy kisfilmet gyárts videoklip helyett. Van Jó magyar klip is ilyen, például Péterfy Bori Szép halott című klip-filmje Miki357 rendezésében. A ZHU filmjében csak 7 perc 5 másodpercnél kezdődik a dal, előtte viszont egy feszült oroszrulettes mozit kapsz, és a végén se biztos a happy end.

Alicia Keys – The Gospel

Aki a falig ment a kisfilm készítéssel, az Alicia Keys, aki 22 perces New Yorkról szóló fekete-fehér önvallomást jelentetett meg, ahol maga a dal teljes egészében el sem hangzik (7 percnél majdnem megtörténik, de csak majdnem), csak beszélgetések közben aláfestő zeneként jelenik meg. Viszont aki szereti New Yorkot, az imádni fogja.

The White Stripes — “City Lights”

Ha a világ legnagyobb kliprendezője Michel Gondry készít egyet, akkor az szerepelni fog minden válogatásban. Ráadásul ez az ötödik klipje, amit a White Stripesnak rendez, de ezt kérés nélkül készítette el, és elküldte a zenekarnak, mintha csak egy rajongói videó lenne. És, ha egy rendező a Rolling Stones, Kanye West, Björk, a Foo Fighters, a Chemical Brothers, a Radiohead és még tucatnyi világsztár után ingyér’ küld neked egy filmet, mindenféle kényszer nélkül, mert volt rá egy ötlete, arra figyelni kell. Az egyetlen kamerával, a zuhanyzóban újratermelődő párába rajzolt képekkel készült klip hangulata tökéletesen passzol a dalhoz. Nem kerül semmibe, az ötlet viszi az egészet.

Calvin Harris – My Way

Ebben a klipben éppen az a tökéletes, hogy végeredményben egy popszám esztétikus és nem is zavaró filmje. Viszont a villogó felületek mestere, a brit Emil Nava, aki Ed Sheerannek is rendezett, éppen annyi zavaró hibát rakott a mátrixba, amennyi viszi a történetet, de még belefér egy sláger vizuális világába. A VR élményen alapuló klip a mértéktartó trükkök miatt erős. Csak egy kicsit zavaró, és hát a mi valóságunk is egyre gyakrabban pixeles.

Pannonia Allstars Ska Orchestra feat Riger János – Utca végén

Az egyetlen magyar versenyzőnk a PASO, akik nyertek már Klipszemlét a Részeggel, és most bátran ugyanezt a vonalat vitték tovább, de tudtak durvábbat mutatni. A Részeg az összes hajnalban éjjel-nappali kocsmát kereső bulibáró himnusza, de az Utca végén pornószínészeként Riger János a legjobb magyar vicces mozik magasságába emelkedett, az Egészséges erotikától az Üvegtigrisig. Ha KRSA és Riger egyre hülyébben öltözött kettősét látjuk egy új klipben minden évben, már jobbak a kilátásaink.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló