Zene

Pár másodperc alatt forgatták le a világ legmenőbb videoklipjét

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.24 | 07:50

Elsőre nem akartunk hinni a szemünknek, amikor végignéztük az OK GO legújabb videoklipjét. Aztán megnéztük újra és újra, és még mindig kerestük az állunkat. Mindegy, hogy van-e benne trükk, itt van a világ legújabb csodája.

Ha azt nézzük, hogy mi került fel a képernyőre, az OK GO legújabb klipjének forgatási ideje mindösszesen 4,2 másodperc volt. Egy ilyen anyag elkészítése több hónap kemény előkészületet igényel, és még belegondolni is félelmetes, hogy a bánatban számoltak ki mindent úgy, hogy ez az orgazmussal felérő vizuális világ pont kijöjjön úgy a zenére, ahogy a végeredményben láthatjuk.

A robbanó vödröket és vízibombákat felvonultató első részt 4,2 másodperc alatt vették fel, ezt követően a zenekar énekese, Damian Kulash hét másodpercig lassítás nélkül énekel, végül a repülő embereket és további színrobbanásokat tartalmazó finálé alatt három másodpercig forgott a kamera. Igen, az OK GO az a zenekar, aki úgy mutatja fel a középső ujját a józan észnek, hogy egy ilyen klipbe beletesz hét másodpercet, amit nem lassítva vettek fel, mert simán megcsinálhatták volna azt, hogy az egész nyersanyag öt másodperc alatt kerül rögzítésre.

Mindig is olyannal próbálkozunk, ami a megvalósíthatóság határán áll.

– nyilatkozta a Mashable-nek Kulash.

És akkor a pont az i-n: a videón végén felvillanó Morton Salt szponzoráció jótékony célt szolgál. Az embereket vérszomjas fogyasztásra ösztönző Black Friday (és az Amerikában szintén a vásárlásról szóló jövő hétfő, a Cyber Monday után) az egyesület november 29-én a másokkal való osztozásra hívja fel a figyelmet. Honlapjuk szerint ez a nap lehetőség arra, hogy helyi non-profit szervezetek, iskolák és művészeti egyesületek, étel-és ruhaadományozással foglalkozó civil szervezetek jótékonykodásra szólítsák fel a gyerekeket, és előmozdítsák a másokkal szembeni kedvességet és az embertársainkkal való együttműködést.

Nem mintha az utóbbi bekezdés nélkül nem tátanánk eléggé a szánkat a videó végignézése után.

Aki nem ismerte volna őket, két korábbi eye candy az OK GO-tól:

(Nyitókép: Facebook/OK GO)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló