Vizuál

Sufnituninggal másolták le tökéletesen a Mátrix legmenőbb videótrükkjét

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.01 | 11:47

Megvan, ahogy Neot megkerüli a kamera? Annak idején az egész világ ámult ezen a felvételen, ma viszont már bárki megcsinálja. Így készül a barkács bullet time.

A Mátrix első részének vitathatatlanul leglátványosabb jelenete volt, amikor Neo a lövedékek elől hátrahajol, miközben a kamera szépen körberepüli a lehetetlen pózban egyensúlyozó hőst, lassított felvételen. Persze a kamera nem repült sehova. Nem volt A kamera. Volt helyette több tucat, egymáshoz közellévő álló kamera, úgynevezett camera array, amiknek a képeit egymás után vágva teremtették meg a kameramozgás illúzióját. Így nézett ki a stúdióban az egész:

Tehát a tökéletes trükkhöz nem egy repülő kamera kellett, hanem több tucat álló. Azóta eltelt pár év, és ma már, az olcsón elérhető, kis méretű akciókamerák világában ennek az egyszerűsített változatát lazán lemásolja szinte bárki. Csak Keanu helyett kutyákkal:

Az Applied Science nevű YouTube-csatorna viszont most megcsinálta kicsiben, amit annak idején gondoltunk: bullet time repülő kamerával. Csak egy nagy sebességű kamera kell hozzá, és az asztal felett egy egyszerű rúd pörgetésével már készülnek a zseniális forgó lassított felvételek:

Csak egy icipicivel hosszabb rúd kéne, hogy Keanu is alá férjen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.