Nők

Megjelent egy kifestőkönyv, ami a menstruációról szól

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 11:33

A kifestő könyvecske főhőse Toni, a tampon. Ő és kis barátai (Marina, a menstruációs kúp vagy Sebastian, a szivacs) kalandjait követhetjük figyelemmel, és persze színezhetünk is közben.

Ő itt Toni:
toni3

Toni, a tampon egy washingtoni képzőművész, Cass Clemmer fejéből pattant ki. Egészen egyszerűen elege lett a szégyenérzésből meg a sunnyogásból, ami a menstruáció problémakörét körülveszi. Ráadásul Kongóban nőtt fel egy misszionárius közösségben, ahol értelemszerűen nem a menstruáció volt a legfőbb beszédtéma. A felvilágosítás sem volt erőssége a közösségnek. Clemmer fel akarta magában oldani az évek során egymásra rakódott rossz érzéseket, ezért kitalálta Toni figuráját.

Clemmer egy évvel ezelőtt indította el Toni Instagram oldalát, és azon kezdte el dokumentálni, jórészt fotókkal, Toni, a tampon hétköznapjait. Az ötlet bejött, és most már ott tart, hogy 20 oldalas színezőkönyv jelenik meg a vidám kis tampon kalandjairól.

Clemmer fontosnak tartja, hogy Toni történetei ne csak szórakoztassanak, hanem elsősorban tanítsanak és felvilágosítsanak. Arra, hogy a menstruáció nem bűn, nem valami szégyellnivaló, kínos dolog, hanem teljesen természetes. És persze a gender kérdést sem kerüli el.

toni2


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló