BabaMama

370 grammal, a 24. héten született: ma egészséges, boldog baba

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.16 | 13:16
  • trendindex: 6

A kis Ivanna sírva jött a világra és önállóan lélegzett, ezért - bár Kanadában a 450 gramm alatti újszülötteket nem élesztik újjá - adtak neki egy esélyt. És milyen jól tették!

A baba 4 hónapon át maradt a kórházban, ahol édesanyja napi 4-10 órán át a mellkasán nyugtatta: ez a kenguru gondozás, ami a kutatások szerint kedvez a koraszülött kicsik agyi fejlődésének. Ivanna a kezdetektől édesanyja tejét kapta a kis etetőcsövön keresztül, miközben légzését is csövekkel támogatták egészen a 34. hétig. Amikor a 40. hetet elérte, a szülei sétára is vihették az intenzív osztályról.

Ivanna ma egészséges baba, korrigált kora 4 hó (ez az, amit a kiírt dátumhoz mérnek, nem a valós születési időponthoz). Korának megfelelően fejlődik, és egy napon majd megérti: ő egy orvosi csoda. A szakemberek szerint mindössze egy a millióhoz volt az esélye annak, hogy életben marad.

Családja tudja, sok múlott az orvosi csapaton, akik mindent megtettek akislányért, ezért most januárban Zimbabwébe utaztak, ahol koraszülötteket segítő intézményeket támogattak gyűjtésükkel. Mert nem minden országban jut anyni lehetőség a korán érkezőknek, mint Kanadában…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló