BabaMama

Ha lehetne, beállnál a gyerekeseknek kijelölt parkolóhelyre, babakocsi nélkül?

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.19 | 08:48

Szülői etikai kisokos, a jogositvány mellé.

Legyünk őszinték: biztosan volt már, hogy mi, szülők úgy lecsaptunk a babakocsival megjelölt parkolóhelyre, hogy nem tudtuk volna akkor felmutatni az adott gyerekgurító eszközt. Igen, rossz anyák – és apák – vagyunk. Pedig legalább egy pici esernyőkocsi ott lapulhatott volna a csomagtartóban, ha már elhagytuk a nagyobb dömpereket, mert volt szíves és kinőtte a szemünk fénye.

via GIPHY

Az az igazság, hogy megszoktuk, ami jó. Ha elmegyünk egy bevásárló központba, és nem szeretnénk vadászni a távoli, szűk helyeket, akkor bizony nagy a kísértés, hogy babakocsi nélkül is elterpeszkedjünk egy ilyen remek pozícióban. A rosszalló tekintetekre már akkor is fel kellett készülni, mikortól a beszíjazhatatlan hároméves csak a saját lábán volt hajlandó közlekedni.

via GIPHY

A babakocsit elhagyta, de az éjjeli háromszori ébredést még nem – így közérdek, hogy ő és a szintén hullafáradt szüleje biztonságosan közlekedjen, legalább az autóval. Hogy gyalog hogyan futunk a cikázó csemete után, aki a labirintus-szerű mélygarázsban pillanatok alatt képes eltűnni, az megint más dolog. A visszafelé kézben cipelésről nem is beszélve – ilyenkor előnyös, ha hamar megtaláljuk, hol is áll a járgányunk.

via GIPHY

Mikor egy anyuka egy közösségi oldalon feltette a kérdést, hogy

Mégis kiket illetnek ezek a parkolóhelyek?

akkor mintha egy gennyes kelést fakasztott volna fel.

Azoknak is fenn vannak tartva, akik lábon jönnek-mennek már, vagy csak az újszülötteknek, akik tényleg rászorulnak? Mert a helyet használók 90 százaléka nem az utóbbi kategória.

Akinek már óvodás-iskolás korú a gyerkőce, abban mintha megforgatta volna a kést a felvetés. Volna olyan, aki ellenőrizné, hogy található-e a járműben babakocsi, amit amúgy sem látnak szívesen sok üzletben? Akkor meg minek vennénk ki és nyitnánk szét?

via GIPHY

Komoly dilemma. És párszáz hozzászólás is érkezett a kismama Facebook-posztjára. Van, aki elég lazán áll hozzá:

Igazából bárki odaparkolhat. Szó szerint.

Ugyanis például Ausztráliában ez nem törvény, csak javaslat. Még ha a parkoló vezetősége észre is venné, hogy valaki indokolatlanul veszi igénybe a helyet, akkor sem kényszeríthetnék erővel a távozásra az illetőt.

A hely pedig kényelmes: széles tered van, hogy előbányászd és felállítsd a babakocsit – ha van. Illetve még a bejárat közelében is található, hogy a széltől is óvott utódoddal minél hamarabb be lehessen jutni a forgalmas parkolóból az épületbe.

Szóval ha legközelebb mondjuk sikítanak-bunyóznak a csemetéid, és a fejfájástól nem látsz már egy üres helyet sem, de épp nem tudnál egy babakocsit előrántani – akkor is nyugodtan állj be a csábító babás-mamás helyre! De ha maradt az együttérzésnek még egy apró szikrája benned, akkor inkább hagyd meg egy olyan sorstársnak, aki még talán nálad is jobban rászorul most, javasolja a News.com.au.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.