BabaMama

Szerinted hány pelenkát használ el egy nap a házaspár, akinek ötös ikrei születtek?

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.27 | 17:52

A híradásokba mindig bekerül, ha egy családban a gyermekáldás több, mint ami elvárható lenne, ha nem egy, hanem kettőnél több utód jön a világra egyszerre. De abba bele sem gondolunk, hogy a pillanatnyi örömön túl ez mennyi mindennel jár együtt. Például napi 80 pelenkával.

Az amerikai Kempel család feje, Chad amikor 73 nap után hazavitte 5 új gyerekét a kórházból, egy érzelmes videóban köszönte meg az orvosoknak és a nővéreknek a törődést. Az öt baba császármetszéssel jött világra, és koraszülöttként, ezért megfigyelés alatt kellett őket tartani a kórházban. Most viszont már minden rendben velük, hazamehettek.

Ahhoz, hogy egy ötösiker számára minden meglegyen, és az élet a normális mederben haladjon, a Kempel családnak át kellett alakítaniuk az életüket, ami 30 ezer dollárjukba fájt (ami valamivel több mint 7 és félmillió Ft). A napi 80 pelenka mellett 40 napra előre bébitápszerre is szükségük volt (amit persze folyamatosan pótolni kell), ezen kívül minden egyébre is, ami egy babának csak fontos lehet a kiságytól kezdve a légzésfigyelőig – és mindenből kellett nekik 5 darab. És akkor még nem beszéltünk azokról a speciális eszközökről, amikre azért van szüksége a családnak, mert a babák koraszülöttek voltak, és emiatt fokozottabban kell figyelni rájuk, és arra, hogy minden fertőzési lehetőségtől távol maradjanak. Pár óvintézkedést is be kellett vezetni. Mielőtt valaki belép a Kempel család otthonába, fertőtlenítővel megmossa a kezét, leveszi a cipőjét, védőruhát húz, nem ad puszit senkinek, nem viszi be a mobilját, és ha egy kicsit is beteg, mondjuk épp csak taknyos, akkor viszont be sem léphet. A család boldog, de érzi az ötösikerség súlyát, ami elsősorban anyagi, és mivel nem gazdagok, a gofundme oldalon várják is az adományokat. Elsősorban egy tizenöt személyes autót szeretnének, mert csak abban férnek el – az ötösikerek mellett a házaspárnak van már két lánya is.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Ezek a legegészségesebb magok
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 05.