BabaMama

Szerinted hány pelenkát használ el egy nap a házaspár, akinek ötös ikrei születtek?

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.27 | 17:52

A híradásokba mindig bekerül, ha egy családban a gyermekáldás több, mint ami elvárható lenne, ha nem egy, hanem kettőnél több utód jön a világra egyszerre. De abba bele sem gondolunk, hogy a pillanatnyi örömön túl ez mennyi mindennel jár együtt. Például napi 80 pelenkával.

Az amerikai Kempel család feje, Chad amikor 73 nap után hazavitte 5 új gyerekét a kórházból, egy érzelmes videóban köszönte meg az orvosoknak és a nővéreknek a törődést. Az öt baba császármetszéssel jött világra, és koraszülöttként, ezért megfigyelés alatt kellett őket tartani a kórházban. Most viszont már minden rendben velük, hazamehettek.

Ahhoz, hogy egy ötösiker számára minden meglegyen, és az élet a normális mederben haladjon, a Kempel családnak át kellett alakítaniuk az életüket, ami 30 ezer dollárjukba fájt (ami valamivel több mint 7 és félmillió Ft). A napi 80 pelenka mellett 40 napra előre bébitápszerre is szükségük volt (amit persze folyamatosan pótolni kell), ezen kívül minden egyébre is, ami egy babának csak fontos lehet a kiságytól kezdve a légzésfigyelőig – és mindenből kellett nekik 5 darab. És akkor még nem beszéltünk azokról a speciális eszközökről, amikre azért van szüksége a családnak, mert a babák koraszülöttek voltak, és emiatt fokozottabban kell figyelni rájuk, és arra, hogy minden fertőzési lehetőségtől távol maradjanak. Pár óvintézkedést is be kellett vezetni. Mielőtt valaki belép a Kempel család otthonába, fertőtlenítővel megmossa a kezét, leveszi a cipőjét, védőruhát húz, nem ad puszit senkinek, nem viszi be a mobilját, és ha egy kicsit is beteg, mondjuk épp csak taknyos, akkor viszont be sem léphet. A család boldog, de érzi az ötösikerség súlyát, ami elsősorban anyagi, és mivel nem gazdagok, a gofundme oldalon várják is az adományokat. Elsősorban egy tizenöt személyes autót szeretnének, mert csak abban férnek el – az ötösikerek mellett a házaspárnak van már két lánya is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló