BabaMama

Ezeket a hibákat feltétlen kerüld el, ha szülő vagy

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.11 | 15:43

Nem könnyű a gyereknevelés, önmagunkat is folyton szabályozni kell.

Fotó: Pixabay CC0

Nagyon sok anya és apa élte már át azt a helyzetet, amikor a gyereke viselkedésében valami változás állt be, aminek az okáról fogalmuk sem volt. Pár hasznos magyarázattal szolgál a Bright Side.

Ha az utódunk titkolózós, és láthatóan bizalmatlan, akkor az lehet, hogy azért fordul elő, mert a szülők túl hamar kapják fel a vizet. Az ingerlékenységük épp elég indok, hogy megtartsa magának azt, ami foglalkoztatja.

Ha pedig úgy adódik, hogy szégyellős és döntésképtelen, akkor az meg azzal magyarázható, hogy olyan dolgokban is megpróbálod még segíteni, amivel már önállóan is tudna boldogulni.

via GIPHY

Ha mindent megveszel neki, amire csak vágyik, de mégis mindig elveszi a többi gyerek játékát, akkor pedig valószínű, hogy nem adtad meg neki a jogot, hogy valódi döntést hozzon, és egy valamit válasszon, amit aztán értékelni is fog.

Ha a csemetéd gyakran mutatkozik irigynek vagy önzőnek, akkor előfordulhat, hogy túl gyakran hasonlítgatod másokhoz.

via GIPHY

Ha a gyereked durva, agresszív, akkor jó esély van arra, hogy a szülei vagy valamelyik távolabbi családtagja példáját követi. Látja a problémák bevett megoldási módjait, és – jobb híján – lemásolja.

Ha a kölyök ingerlékeny, vagy egyenesen elviselhetetlen, akkor az annak tudható be, hogy egy kis figyelmet akar kicsikarni a maga számára. Rájött, hogy más módon esélye sincs a fókuszt magára vonni.

via GIPHY

Ha az utódod netalántán füllentene, vagy rajtakapod, hogy egyenesen hazudik neked, akkor el kellene gondolkodnod azon, hogy legutóbb, amikor leszúrtad valami hibájáért, mennyire volt megsemmisítő a stílusod.

Ha a gyermeked úgy tűnik, hogy nincs tekintettel másokra, akkor azt meg annak lehet a tünete, hogy utasítottad már őt korábban, hogy mit kell tennie, anélkül, hogy figyelembe vetted volna az érzéseit.

via GIPHY

Ha egy kisember nem tud kiállni magáért egy kellemetlen helyzetben, akkor lehet, hogy már szidták le nyilvánosan. Nagyon nem jó ötlet, főleg nagy plénum előtt, vagy a testvérei jelenlétében meghurcolni.

Fontos volna viszont megerősíteni a trónörökösnek azt az oldalát, amelyik különlegessé teszi őt, illetve belegondolni abba, mi is az, amire valóban vágyik, és ki is teljesedhet általa.

Ha rajzolni akar, akkor ne erőltessük minden áron a hegedű leckéket, különben felnőtt korára jó eséllyel ki fog égni, és nem lesz olyan kikapcsolódás, vagy hobbi az életében, amelyet szenvedélyesen tudna űzni.

via GIPHY

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló