BabaMama

Tízéves gyereket szoptatni? Az anya szerint ettől lesz intelligensebb!

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.09 | 12:12
  • trendindex: 3

A 36 éves brit Miira Dawson naponta többször is megszoptatja nyolcéves lányát, és úgy tervezi, még további öt éven át táplálja anyatejjel a kicsit.

Számos kutatás létezik azzal kapcsolatban, hogy az anyatejjel táplált gyerekek intelligensebbek és immunrendszerük ellenállóbb, ennek viszont azért van egy racionális határa, ötéves gyereket már ritkán szoptat az ember. Igaz nem is annyira régen, a reneszánsz korban, még simán odarohant anyához egy-egy négyéves is, ha annak érezte szükségét, senki nem tagadta meg tőle az anyatejet. igaz nem is abban reménykedtek, hogy a gyerek okosabb lesz, csak valószínűleg a szegényesebb táplálkozás miatt, ez is jó táplálékforrás maradt a gyereknek. Később valószínűleg kulturális okokból vagy keményebben fogalmazva prüdériából elkezdték minél előbb leválasztani a gyerekeket. De, mint látható, ma se mindenkit.

A nőnek egyébként egy kétéves gyereke van, akit szintén tízéves koráig tervez szoptatni, ezért aztán férje kis szorult a hitvesi ágyból, Miira a két csemetével alszik. Meggyőződése, hogy ettől a gyerekek IQ-ja magasabb lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 2 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló