BabaMama

Gyereket tettek a kistarcsai kórház inkubátorába – a portás mindent látott

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.01 | 15:18

Hajnali Nárcisz nagyon szép, egészséges baba.

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház babamentő inkubátorában péntek korán reggel újszülött kislányt hagytak. Bár évtizedek óta működik kihelyezett inkubátor a bejárat közelében, még sosem volt benne . Reggel fél hétkor egy nő a portástól kérdezte meg hol van az inkubátor.

Ő tette bele a vastag pokrócba becsavart újszülöttet,

közölte Szilágyi Szilvia kommunikációs vezető a BudaPestkörnyéke.huval. „Néhány perc alatt zajlott le minden. Láttuk, ahogy – feltehetőleg – az édesanya beteszi gyermekét az inkubátorba.” – mesélte Tuza Éva a recepció csoportvezetője. „Azonnal hívtam a gyermekosztályt és a nővérek pár percen belül fel is vitték a szépen megfürdetett, nyugodtan alvó kisbabát, akinek

gyönyörű a bőre, szép fekete a haja, nagyon bájos baba.

Megcsodálhattuk mielőtt felvitték az osztályra, teljesen meghatódtunk” – mondta el Tuza Éva. „Nem volt kihűléses tünete a babának, ebből valószínűsítjük, hogy a születés és az inkubátorba helyezés között nagyon kevés idő telt el.” – adott tájékoztatást a baba állapotáról Godó Ida ápolási igazgató helyettes. A teljesen egészséges, érett kislány jelenleg a PICII. osztályon van. Mivel

ilyenkor a nővérek adnak nevet a gyermeknek,

a kislány a Hajnali Nárcisz nevet kapta. Hajnalban született és aznap a Nárciszok ünnepelték névnapjukat. Nárcisz súlya 3200 gramm és 52 cm hosszú. A védőnők értesítették a Gyámhivatalt. A jogszabály szerint 6 héten belül jelentkezhet érte az édesanya. Hat hét elteltével a gyermek örökbe adható.

Nem nyomoz a rendőrség

A legtöbb magyar kórház mellett működik nyilvános inkubátor, ahová azok az édesanyák tehetik be a gyermeküket, akik bármilyen oknál fogva lemondanak róla. Miután betették a picit egy csengő megnyomásával jelezhetik, hogy gyermek van az inkubátorban. Ilyen esetekben a rendőrség nem indít nyomozást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló