BabaMama

Az édesanyád életkora is befolyásolhatja, milyen könnyen esel teherbe

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.14 | 17:28

Egy tudományos felmérés szerint anyánk életkora nagyban befolyásolja termékenységünket. A kanadai McGill University kutatása során 43 ezer fiatal nőt vizsgáltak meg és kiderült, hogy azok, akiknek az édesanyja idősebb, javarészt még nem terveznek gyermeket.

Fotó: Pixabay / bingngu93 CC0

A kutatás egyik vezetője, Dr. Peter Nagy a Guardian interjújában úgy nyilatkozott, hogy az anya életkora nemcsak saját egészségének szempontjából fontos gyermekvállalásnál, de a későbbiekben saját lánya termékenységét is befolyásolhatja.

Mikor a 40-hez közeledő nőknek segítünk abban, hogy világra hozzák gyermeküket nagy a kockázat arra, hogy a születendő lánynál évek múlva meddőség alakul ki.

A tanulmány során erre konkrét adatok nem mutattak rá, azonban arra igen, hogy ha egészségügyileg nem is merülne fel probléma, az idősebb édesanyától született nők többsége dönt úgy szabad akaratából, hogy a családalapítást, a gyermekvállalást nem tűzi ki célul.

Arról nincsenek pontos információink, hogy a kutatásban résztvevők direkt választották azt, hogy nem szülnek gyermeket vagy egészségügyileg képtelenek a fogantatásra, de az egyértelműen látszik, hogy azok az édesanyák, akik későbbi életszakaszban vállaltak gyermeket, nagy eséllyel örökítették tovább ezt a hajlamot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló