Femin

Hogy mi?! Harry és Meghan lánygyermekei nem kaphatnának királyi címet?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.11 | 08:43
  • trendindex: 2

A fiúk még mindig előrébb valók?

Harry herceg és Meghan Markle jövendőbeli gyermekeinek sorsa azon is múlik, milyen neműek lesznek. Ha például  lánynak születnek, akkor nem érdemlik ki automatikusan a királyi címet. Ugyanis a brit arisztokrata család nőtagjai nem örökölhetik a nemességet; így Meghanék gyerekei csak akkor vihetnék tovább a szüleik három címét, ha történetesen hímneműként jönnek világra.

Igaz, II. Erzsébet 2013-ban variált a Korona Öröklésének rendjén, ám az új, gendersemleges szabályok a főnemesi méltóságok teljes rendszerére nem terjednek ki, egyelőre. Ez azt jelenti, hogy jelenleg csak a fiúk örökölhetnek, attól függetlenül, hányadikak a születési sorrendben. Richard Fitzwilliams ezt így fejti ki:

A mostani rendszer szerint Harryék egyik gyermeke sem fog automatikusan királyi rangot kapni. A koronázási renddel ellentétben itt akár meg is üresedhet a Sussex hercege cím, mint ahogyan ez korábban meg is történt, fiú utód hiányában.

A királyi szakértő még azt is felteszi, hogy talán Markle-ék azt nem is bánnák, ha a gyerkőceiknek nem kellene magas rangokkal bajlódniuk.

via GIPHY

Akárcsak II. Erzsébet harmadik fia, Edward és annak neje Sophie, Wessex grófi párja: nem estek kétségbe, hogy az utódaik cím nélküliek. Harryék már egyébként jelezték, belevágnak a családalapításba: a herceg korábban is nyilatkozott arról, hogy imádja a gyerekeket, vágyik az apaságra. A Celebdirtylaundry.com szerint akár már idén gömbölyödni kezdhet az ex-színésznő pocakja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló