Külföld

Meghan Markle hercegnői címet és címert már kapott, de állampolgárságot nem

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.02 | 14:31

Arisztokrataként még ők sem állnak a törvények felett, sőt.

A brit királyi esküvő hatalmas érdeklődés mellett zajlott le, de az izgalmak korántsem értek véget Meghan Markle és Harry herceg számára. Az amerikai színésznőből Sussex hercegnőjévé előlépett asszonyka és kékvérű férje még eddig nászútra sem tudott szép csendben megszökni (felröppent, hogy Kanadába repülnének); aztán pedig az utódlás kérdése is ott lebeg már a fejük felett.

via GIPHY

De az életvitelét érintő változások egy részét a házasságkötés után egyből meg is tapasztalhatta Markle: új titulust kapott, és hozzá listát, mit tehet eztán, és mit nem.

Cím

Harry herceg hivatalos megszólítása még vőlegény korában a „His Royal Highness Prince Henry Charles Albert David of Wales” volt, mely most kiegészült a Sussex hercegének címével is. A boldogító igen kimondása után a polgári származású Rachel Meghan Markle pedig Her Royal Highness The Duchess of Sussex lett.

Címer

Az új címmel természetesen címer is jár: egy héttel a menyegző után gondos ezek már meg is rajzolták a míves ábrát, melynek kitalálásában maga Markle is részt vett.

 

A képen két dolog utal a színésznő hátterére: a kék szín a Csendes-óceán miatt került rá, illetve az aranyszínű pipacsok szintén Kaliforniát jelölik.

Kötelességek

Már az eljegyzéskor kiderült: a színészi pályát kénytelen lesz Markle elhagyni. Illetve hivatalosan párfogásába fog majd venni valamilyen intézményt vagy alapítványt:

Brit közösségeket és szervezeteket ildomos látogatniuk, magán- illetve hivatalos jelleggel is.

áll a Kensington Palota novemberi közleményében. Az egykori színésznő a Royal Foundation filantróp munkájába folyhatna bele, mely alapítványt férje, illetve sógora, Vilmos herceg indított, még 2011-ben.

Előírások

Számos hagyomány és protokoll tarkítja az előkelők életét. A királyi család részeként nem adhat autogramot, nem szelfizhet, sem blogolhat, és még a körmei színére is ügyelnie kell.

Lakcím

Amikor az eljegyzésre sor került, akkor a pár a Nottingham Cottage-be költözött, mely a Kensington Palota területén található. A háznak mindössze két hálószobája van, viszont remek a szomszédság: Vilmos és családja mellett lakhattak.

via GIPHY

Most viszont a friss házasok felkerültek a Palotába: az egyes számú lakosztályhoz már 21 hálószoba tartozik. Illetve van még egy vidéki fészkük a dél-angliai Cotswoldsben, Beckhaméké mellett.

Anglikán Egyház

Markle-t protestánsként nevelték (apja az episzkopális egyház tagja, míg anyja protestáns), így márciusban a Szent Jakab templomban megkeresztelkedett és konfirmált is, hogy a VIII.Henrik által alapított anglikán egyházhoz tartozzon.

Hogy-hogy még nem állampolgár?

Mindezek után, ha azt gondolnánk, hogy automatikusan angolnak számít, alaposan tévedünk. A hivatalos eljárás ugyanis a királyi família újdonsült tagjára ugyanúgy vonatozik, mint a többi kérelmezőre. Jason Knauf, Harry titkára szerint a folyamat akár még évekig is eltarthat. Hogy Markle esetleg feladná adókötelezettséggel járó, amerikai állampolgárságát, arról még a HuffingtonPost sem értesült.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.