Életmód

Szegény Meghan Markle, szelfizés helyett pukkedlizhet, és még a nászút is tolódik

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.23 | 16:45

Amerikai színésznő, hercegnő szerepben. Nemcsak a fejét kötötték be, de a keze is meg lesz kötve!

Meghan Markle élete fenekestől fordul fel, most, hogy beházasodott a brit királyi családba. A feminista amerikai színésznő szombat óta Sussex hercegnőjének szerepében tündököl, ami rang viszont kötelességeket is magával von. A gálák, bálok, nyilvános megjelenések és protokolláris teázgatások mellett Harry herceg újdonsült nejének rendszeresen találkoznia kell a hagyományokhoz ragaszkodó II.Erzsébettel is.

via GIPHY

Míg a külső szemlélő csak a tiarát, ékszert és fátylat látja, addig Markle-nak ennél jóval több felelősséget is magára kell vennie. Arisztokrataként a brit királyságot szolgálja eztán, és szabályok közé szorított életét behatóan figyelni is fogják. Rengeteg, etikettre vonatkozó előírást kell majd betartania, melyeket nem volna kívánatos dolog áthágni.

Nincs szelfizés

Még az esdeklő rajongóknak is ellen kell állnia, ha közös fotót kérnek tőle.

Nem szabad szelfiznünk.

mondták tavaly Harryvel, még mikor először mutatkoztak együtt nyilvánosan, kapcsolatuk hajnalán. Inkább illendő szemkontaktust felvenni, és hogy beszélgessenek az emberek a királyi család tagjaival, minthogy háttal fordulva nekik, elkészüljön az a bizonyos fotó. Jennifer Gehmair, a kékvérű família etikett-szakértője szerint is jó poén egy közös kép, de nem illik a hátunkat mutatni a hercegeknek és hercegnőknek.

Ők az arcodat szeretnék látni inkább.

Nincs autogram sem

A Brilliáns elmék című sorozat egykori szereplőjeként Markle megszokta, hogy aláírást kérnek tőle a lelkes nézők. Ennek is vége, mert csak hivatalos dokumentumokon, esetleg vendégkönyvekben vésheti alá ezentúl a nevét a színésznő.

Ennyi volt, kedves közösségi média!

Saját profiljától is elbúcsúzhat Markle, ezért szűnt meg már tavaly életstílus-oldala is, az Instagramos The Tig.

 

#meghanmarkle #thetig

A post shared by Meghan Markle®️ (@thetigoficial) on

Világos körmök

A királyi ház nőtagjainak sosem szabad sötét vagy erős színekben pompázó manikűrt villantani. A szombati esküvőn is, hogy a királynőnek kedvezzen, ezt a halványrózsaszín árnyalatot viselte a menyasszony. Erzsébet kedvence ugyanis az Essie’s Ballet Slippers fantázianevű lakk, melyet három évtizede hord.

Csak gyászruhával utazhat

Mikor György király elhunyt, akkor Erzsébet és férje, Fülöp herceg éppen Afrikában tartózkodott. Azonnal visszatértek Angliába, de – jobb híján – hétköznapi ruhákban utaztak. Ezért, hogy a kellő tisztelet meglegyen, a család tagjainak ki sem szabad vennie a bőröndből a váratlan tragédia esetére bekészített, elegáns fekete holmikat.

Pukkedlizés

A királynő elvárja a klán nőtagjaitól, hogy térdet hajtsanak előtte. Így Kate Middleton és Camilla Parker Bowles is meghajol az uralkodó előtt. Még egy nem hivatalos jellegű fogadáson is ez a szabály. Meghannek ráadásul a nyilvános eseményeken a nála magasabb rangúak felé is így kell megadnia a kellő tiszteletet.

A miniszoknya is felejtős

A királynő már akkor is fanyalog, ha a ruha alja 2,5 centivel térd fölött végződik. Camilla és Kate mellett Beatrice és Eugenie hercegnők sem szegik meg ezt az élőírást. A minit rendszeresen viselő Meghannek ideje túladnia a túl sokat láttató ruhadarabokon.

Ami még a lábat illeti…

Az alsó végtagokat keresztbe tenni is szigorúan tilos errefelé. Kate is maximum a bokáját meri keresztezni. Egy oldalazó tartást szokott gémberedő lábaival felvenni, akárcsak Diana, annak idején: ez nem más, mint az elegáns

hercegnői döntés.

Sentando como a Realeza – Muito usado quando sentando por um tempo prolongado com postura e elegância. Coluna reta e queixo paralelo ao chão, “príncipes” com joelhos afastados em uma posição que esteja confortável – sem invadir o espaço alheio – ou ainda com um pequeno cruzamento nos tornozelos. Mãos juntas relaxadas sobre o colo. Enquanto “princesas”, dois estilos são muito usados: a “Inclinação de Duquesa”, posiciona-se as pernas na posição “Z” – joelhos e tornozelos devem sempre estar juntos – e pés naturalmente para o lado podendo variar conforme altura do assento ou comprimento das pernas. Ou o estilo “Cruzamento de Cambridge” com o tornozelo cruzado. As palmas das mãos ficam juntas ou ainda conectadas pelo polegar e apoiadas sobre o colo. “Príncipe ou Princesa”, a sola dos pés nunca devem aparecer inclusive no cruzamento de pernas ou outras variações e, pernas sempre dentro do espaço da cadeira ou assento. Na etiqueta nota-se ainda outras variações de posições braços e pernas. . . Royal Sitting Etiquette – Mostly used having to seat an extended amount of time while keeping poise and posture. Back straight and chin parallel to the floor, “princes” while seated knees may stays apart and relaxed but inside the seat space and hands on each leg. For “princesses” there are two styles very common : The “Duchess Slant”, make a “Z” with the legs – knees and ankles should always be together – it may vary depending on height of the seat or size of legs. And the “Cambridge Cross”, you may cross at the ankle and keep heels on the floor. Hands are linked and placed on knee on either side. Whether “princes or princesses,” the sole of the shoe should never be exposed even at crossing legs position or other variations. Evaluate while legs should be keep within the space of the chair or seat. You may find other variations of arms and legs. . #euvibytati #etiquette #sentando #postura #cambridgecrossings #duchessslant #etiquetasocial #etiquetacorporativa #businessetiquette #elegancia #posture #pernas #maos #sentar #princesa #principe #realeza

A post shared by Tati Covolato (EtiquetaSocial) (@euvibytati_etiquette) on

A patacipők is mehetnek a levesbe

A rézsűsen vastagodó talpú, magassarkú lábbelik nem meglepő, hogy bizony nem bejáratosak a palotába.

Érkezési sorrend

Nem lehet ám csak úgy bemenni egy helyiségbe sem: a szobába belépésnek is meghatározott rendje van. Természetesen Erzsébet a legkiváltságosabb, utána jön szép sorjában Fülöp, Károly, Camilla, Vilmos, Katalin, majd Harry és Meghan.

Késői vacsora

20:30-kor kerül sor hagyományosan a királynő esti étkezésére. Meghan is így készüljön – addigra éhezzen meg és szedje rendbe magát; a pontos érkezés is számít az egyébként este tízig tartó, fokhagymát nélkülöző falatozáson.

Fix ülőhely

Akárhol bizony nem telepedhet le, a helye most már mindig Harry mellett lesz. Nem csak jelképesen, de az asztalnál is.

Mikor ehet?

Csak addig, amíg a királynő a szájához emeli a falatot. Sem előtte, sem utána – ezért éberen kell figyelni, hogy az uralkodó éppen milyen étvággyal fogyasztja az aznapi nyalánkságokat. Ha abbahagyja, akkor mindenki másnak is le kell tennie az evőeszközöket, hiába roskadozik az asztal még az ételektől.

Aludni legalább hagynak?

Ha a királynőnél vendégeskedik valaki, akkor addig nem térhet nyugovóra, amíg Őfelsége ébren van. Szerencsére Erzsébet nem áll nagy duhaj hírében, így legkésőbb éjféltől az ágynyugalom biztosított Markle számára is.

Társasjáték

York hercege, András 2008-ban kapott egy doboz Monopolyt ajándékba Leedsből, amit nem sokáig használhattak:

Nem játszattunk vele, mert rosszindulatúvá tett minket.

magyarázta az okot. Így Markle még a börtön-kártyákat sem játszhatná ki, sajnálkozik az E Online.

 

Ujjgyakorlat

A teázást sem lehet ám félvállról venni: Myka Meier etikett-szakember szerint a hüvelykujjad és a mutatóujjad fogja közre a csésze fülének felső részét, míg a középső ujj megtámasztja a porcelán alját. Mindig ugyanott érje a szájad a csésze peremét, így azon nem jelennek meg rúzsfoltok. Kávézásnál a mutatóujjadat dugd be a bögre füle alá, de vigyázz: a kisujjad egyik esetben sem válhat láthatóvá. Ez néha még az uralkodó család tagjainak sem kivitelezhető.

Tenger gyümölcsei, szevasztok!

Az ételmérgezést kerülendő, alakult ki az a szabály, hogy a hercegek nem nagyon ehetnek herkentyűket. Persze néha elcsábulnak, de ehhez a 92 éves Erzsébet kőkeményen tartja magát. Hogy Meghan le tud-e mondani a tenger gyümölcseiről is, az jó kérdés – elmélkedik az E Online.

Még mi jöhet?

A nászutat máris beáldozta, ugyanis éppen Károly 70. szülinapjára készülnek. Igaz, az após csak novemberben tölti be ezt a kerek dátumot, de attól még az ünneplés fél évvel azelőtt megkezdődik, említi meg a TMZ.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló