Femin

Tudományos tény: a legjobb párkapcsolat akkor jöhet létre, ha két összetört szív találkozik

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.17 | 16:13

Ami nem öl meg, erősebbé tesz, egy szakítás után is.

A szerelemben sosincs ismétlés: az elsőt sosem feledjük, de tudjuk, hogy valószínűleg nem is az volt az utolsó. Emiatt nem is érdemes szomorkodni, véli az Elite Daily.

A legelső szerelmet, mint tapasztalatot mindig magaddal viszed, mert erősebbé tesz és segít megérteni, milyen is vagy valójában. Ha más nem, arra ráébreszt, hogy mi az, amit szeretnél, hogy a partneredben meglegyen, és mi az, amitől tartasz.

Ha teljesen összetört a szívünk és elvesztettük a hitünket is a szerelemben, akkor úgy is dönthetünk, hogy jó darabig a hátunk közepére sem kívánunk egy újabb kapcsolatot. Csendben félrehúzódva egy sarokba, adjunk időt magunknak a sebeink nyalogatására.

via GIPHY

Aztán, ha mégis összetalálkozunk valakivel, akiben megtestesül mindaz, amit megérdemelünk, akkor akkor nem kell, hogy még az befolyásoljon, hogy az exünk hogyan bánt velünk.

Hamar rájövünk ugyanis, hogy két összetört szívű ember egymást nagyra tudja értékelni. Ezért mindenképpen adj egy új esélyt a szívednek (bármennyire is ripityára tört az előző kapcsolat során).

Értékelni fog

via GIPHY

A két fél kiegészíti egymást. Ha összetört szívek találkoznak, egy egészet tudnak együtt formálni. Gyönyörűen tudnak egyszerre dobbanni. Méltányolják, miért volt levert a másik, és megértik, milyen fájdalmakon ment át a partner.

Tudja, milyen, ha fáj a szív

Mindannyian sérülünk. Voltunk már egyik oldalon is, és a másikon is – bántottunk meg valakit, illetve nekünk is okoztak már fájdalmat. De ha két, sokat látott ember találkozik, akkor együttérzőek lesznek egymás iránt, és azon igyekeznek, hogy ne kövessék el újra ugyanazokat a hibákat.

Véd- és dacszövetség

via GIPHY

Tudod milyen az, ha egy csapatban vagytok? Ha zuhannál, ő el fog kapni. Mert ő nem fog könnyen lemondani rólad. Mert már tudja, milyen az, amikor valakit átdobnak a palánkon: ezért nem fogja a csapattársát cserben hagyni.

Főleg ha valaki másért hagyták el. A legjobban az fáj, ha így ütik ki a nyeregből. Mindannyiunkat cseréltek már le hasonló módon. Pont ezért, egyik összetört szívű sem hozza ilyen helyzetbe a partnerét.

Kölcsönös tisztelet

A tisztelet egy kapcsolat legfontosabb eleme. Van, aki ezzel tisztában van, más számára viszont ezt nyilvánvalóvá kell tenni. Akit hagytak már magára, mondjuk egy teremben, tele idegenekkel, vagy tettek nevetségessé ismeretlenek szeme láttára, az nem teszi ki hasonló élményeknek új partnerét. Figyelembe fogja venni társa érzéseit, hitvilágát, és akár a családtagjait is.

Ami nem öl meg, az megerősít

via GIPHY

Szinte belebetegedtünk abba, hogy a nem megfelelő személlyel voltunk együtt. Kicsinek és értéktelennek éreztük a szakítás után magunkat. De higgyük el, rengeteget profitálhatunk, még ebből a tapasztalatból is. Rejtett erősségeink segítettek át az érzelmi viharokon és gyötrelmeken. Olyan erős is lehetsz most, mint még életedben eddig soha.

Mindannyian elszenvedünk érzelmi csapásokat, valakitől, valamikor – ami a létező legrosszabb dolog lehet az életünkben. De ha a javadra tudod fordítani, akkor sokkal erősebb és jobb személyiség leszel ezek által a megpróbáltatások által, olyan ember, mint akit eddig elképzelni sem tudtál.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló