Femin

Ettől függ, boldog-e egy nő szingliként a szakember szerint

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.31 | 06:47

Nem szeretjük a „szingli” kifejezést, pedig egyedülállónak lenni – akár átmenetileg, válás vagy özvegység következtében, akár tartósan, életmódszerűen – nem szégyen. E. Kay Trimberger szociológus, a The New Single Woman (Az új szingli nő) című könyv szerzője úgy véli, hat dolgon múlik, hogy az egyedülálló nő elégedett legyen státuszával.

Elöljáróban leszögezi, hogy a boldogság, az elégedettség nem a párkapcsolati státusztól, hanem annak minőségétől függ. Vagyis lehet valaki boldog egyedülállóként, de lehet végtelenül nyomorúságos az élete egy rossz párkapcsolatban, házasságban. Azért, hogy „szingliként” az életminőségünk jobb legyen, persze magunk is sokat tehetünk.

1. Meghitt, barátságos otthona van

Kényelmes, hangulatos, meleg otthona van, ahová öröm hazatérni – akkor is, ha történetesen se kutyája, se macskája nincs.

2. Értelmes munkát végez

Olyan munkát végez, amely egyrészt anyagi függetlenséget biztosít számára, másrészt a hasznosság tudatával tölti el: elégedett azzal, amit és ahogyan tesz.

via GIPHY

3. Szereti a testét

Elégedett a testével, mind esztétikai, mind egészségügyi szempontból. A sport és az egészséges étrend rendkívül sokat számít e téren. Megemlíti azt is, hogy ha igényét érzi annak, hogy szexuális életet éljen, megteszi azt bűntudat nélkül, de ha nem vágyik épp erre – akár átmenetileg, akár tartósan – nem érez nyomást, hogy megtegye.

4. Jó a kapcsolata a fiatal generációval

Nem kell, hogy mindenkinek saját gyereke legyen, viszont mindenkinek erőt ad, ha a fiatal generáció energiájával töltődik. Keresztgyerek, unokaöccs, mentorszerep, szomszéd kislány… a lényeg, hogy legyen, aki frissen tartja az egyedülálló nőt mentálisan.

via GIPHY

5. Erős családi és baráti háló veszi körül

Jó a kapcsolata a felmenőivel, a testvéreivel, vannak barátok és kollégák, akikkel rendszeresen, jó hangulatban tartja a kapcsolatot. Fontos, hogy nem csak felületes kötődésről van szó, hanem igazi mély, komplex viszonyról.

6. Több közösségnek is aktív tagja

Filmklub, hímzőkör, teljesítménytúrázók klubja, Vöröskereszt-önkéntesek… a lényeg, hogy az egyedülálló nő boldogságához nagyban hozzájárul, hogy milyen közösségek tagja, és minél színesebb a repertoár, annál kiegyensúlyozottabb.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.