Femin

Így fogadd el önmagad, ebben segítenek a berlini orosz grafikuslány pozitív testképei

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.20 | 08:46

A zseniális rajzoló, Olga Andriyenko maga is a teltkarcsúak táborát erősíti. Videójátékokon és képregényeken dolgozik, de tehetségét bátorító üzenetekben is kamatoztatja.

Olga Andriyenko elkötelezett híve a pozitív testkép eszméjének, melyet a maga hathatós eszközeivel propagál is, számol be a Women You Should Know.

A Berlinben élő orosz művésznő a céljairól így vall:

Megpróbálom elérni az embereket, és érzéseket megosztani velük, a műveimen keresztül. Gyerekkorom óta olyan bámulatos hercegnőket és hősnőket rajzolok, amilyenné magam is szerettem volna válni. Mostanában inkább vagány csajokat készítek, akikkel szintén lehet azonosulni.

OLDIE, but always relevant. my body image regularly fluctuates between “hell yeah, i love my body!” and “omg, i need to lose weight ASAP!”, but i am getting better at appreciating it as i get older. i try to exercise and eat more healthy food, but not to fit some beauty standard, but rather to feel good. it’s not always easy, because all of us grow up in a culture where we are told that only certain shapes and sizes are acceptable. let’s all try and get rid of that! and enjoy our bodies and be good to them. ❤️ p.s.: drawing girls is my comfort zone, but the message applies to men, too. and everybody else. #oldart #digitalart #digitalillustration #photoshop #wacom #cintiq #drawinggirls #bikini #bikinibody #bodypositive #art #sketch #illustration #sketcheveryday #drawing #instaart #artistsoninstagram #illustratorsofinstagram #sketchbook #artist #quicksketch #traditionalart #asurocks #twitter

A post shared by Olga “AsuROCKS” Andriyenko (@asurelle) on

Képregény sorozatot is készített nemrégiben, „Ezért támogatom a pozitív testképet” címmel, melynek központi témája saját adottságaink elfogadása.

Sokáig gyűlöltem a pufók külsőmet. Diétát diéta után próbáltam, és a végén eljutottam arra a pontra, hogy szabályosan irigyelni kezdtem az anorexiás lányokat. A többi gyerek persze cikizett a súlyom miatt. Meg voltam róla győződve, hogy a boldogságom útjában egyedül csak a testem áll.

Mikor kiadta legelső képregényét, számos elismerést kapott. Annak ellenére, hogy szerinte továbbra is dagi és taszító külsejű volt. Úgy érezte, végre boldog és el is felejtkezett arról, milyen előnytelenül néz ki. Emberekkel járt össze, és idővel egyre vonzóbbnak is találta magát. Némi súlyvesztés is összejött, de messze nem annyi, mint amennyiről álmodozott.

Ma már tudom, hogy nem kell megfelelnem egyetlen szépségideálnak sem. Átéltem, milyen szégyen és nyomás nehezedik arra, aki fogyni akar. Nem ez kellene, hogy a fő motiváció legyen. Inkább, hogy egészségesek legyünk.

Az egészség pedig nem a vékonyság szinonimája. Olga szerint inkább a lelkiállapotunkkal függ össze. Ha jó a kedvünk és törődünk magunkkal, akkor könnyebb az egészséges életet elősegítő döntéseket is meghoznunk. A közösségi médiában megjelent „body positive” üzenetek rengeteget segítettek neki az önelfogadásban.

A következő projektje Crimson Crush néven fog futni, melyben egy olyan szuperhősnő küzd a rosszfiúkkal és a felnőtt világ csapdáival, akivel könnyen tudunk azonosulni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló