Szépség

Itt az új okostükör a Panasonictól

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.17 | 13:30

Reggel felkelsz, kimész a fürdőszobára, belenézel a tükörbe, az pedig néhány perc alatt kinyomtatja az aznapi sminkedet. Ezt tudja a Panasonic új okostükre.

panasonictukor

 

Felméri az arc állapotát, megoldást javasol, sminkel. Egy új okostükör prototípusát mutatta be a Panasonic a japán CEATEC informatikai szakkiállításon. Ha a felhasználó belenéz a különleges nyomtatóval egybekötött tükörbe, akkor az automatikusan megkezdi a bőrhibák – például a napégések, a foltok és ráncok – elemzését.

Ha megvan, akkor ezeket különböző foltokkal megjeleníti a tükrön. Ez persze önmagában még kevés lenne. Sőt akár azt is mondhatnánk, idegesítő, hogy a fürdőszobatükör reggelente az arcunkba vágja, hogy milyen ráncosak vagyunk ma.

A Panasonic tükre azonban megoldást is kínál: az elemzés után ugyanis az adatokat elküldi a nyomtatóra, amely

megalkotja a hibák elfedésére szolgáló smink-maszkot.

Ez az egyfajta lemosható tetoválásként illeszkedik a bőr tónusához is.

Bár a maszk két perc alatt elkészül, ahhoz jelenleg egy teljes nap kell, hogy ezt fel is tudják helyezni az arcbőrre. Így pedig a tükör egyelőre nem tűnik túl használhatónak. A bemutatón a cég munkatársai azonban hangsúlyozták, hogy a tükör egyelőre még csak prototípus-fázisban van, de nagy reményeket fűznek hozzá.

Azon is dolgoznak, hogy a jövőben a ráncok ellen is fel tudja venni a harcot. A jövő tükrébe nézni tehát lehet, hogy nem is lesz olyan lehangoló egy fáradt kora reggelen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló