Szépség

Kérsz kávét? A hajadra is?

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.24 | 12:49

A koffein élénkítő hatását a fejbőrünk látványosan meghálálja, de energiaitallal inkább ne próbáljuk ki.

BERLIN, GERMANY - JANUARY 24:  Kiduk Reus extracts a sample of espresso coffee beans roasting in his refurbished 1918 Probat coffee bean roaster at Bonanza Coffee Roasters on January 24, 2011 in Berlin, Germany. Reus is among a growing number of so-called third wave artisinal coffee bean roasters who are finding a niche market in Europe and the USA for their carefully-crafted and expensive coffee. Reus insists that the cast iron parts, the slow-roasting abilities and hands-on controls of his flame-roasting Probat machine allow him to develop the most flavour from his carefully selected beans.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Továbbra is lehet inni ébresztés céljából a kávét, vagy kapszula formában bevinni a hatóanyagát, hogy ezeket az aktivizáló folyamatokat támogassuk, de a tuti az, ha ebből a természetes anyagból a hajunkra is kenünk.

International Journal of Dermatology 2007-es kutatása alátámasztja, hogy ez a finom anyag a hajnövekedést elősegíti, és gátolja a DHT hormon kialakulását. A tesztoszteron anyagcsere termékének „köszönhetően” ugyanis a hajhagymák gyengülnek, és a haj hullani kezd. Ez utóbbi sajnos a mentális stressz hatására is megtörténik, nem csak örökletesen fordul elő.

A koffeint tartalmazó samponok már a piacon vannak, de ha házilag próbálkozunk, az is csak segítheti burjánzani a rőzsénket.

A két kanál lefőtt kávézaccot például élesztővel, vagy tojássárgával (remek fényt ad), esetleg mézzel elkeverve, pépes masszát kapunk, melyet pakolásként rajta hagyunk, legalább egy órán át. Langyos vízzel, alaposan öblítsük le.

A bio változat a frissen őrölt, növényvédőszer mentes, organikus kávébabot ajánlja, kókuszolajjal:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló