Szépség

Ez a csaj megmutatta, így is lehet a rák ellen küzdeni

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.21 | 11:45

A 17 éves, kemoterápiás kezelést kapó Andrea Sierra Salazar képei láttán dobtunk egy hátast. Ő akkor is hercegnő, ha épp a halálos kórral küzd, és büszke rá.

13725734_122702271508225_1950005150_n

Az elképesztő tudatossággal felvértezett texasi tinédzser így summázza azt, ami történik vele:

A rák nem gátol meg abban, hogy hercegnő legyek, továbbra is. Isten a legnagyobb csatákat a legkeményebb harcosainak adja.

Semmi előjele nem volt annak, hogy beteg lehet, míg egy nap rosszul ébredt és a nyaka fájni kezdett. Édesanyjával bement a kórházba, ahol daganatot diagnosztizáltak nála: egy limfómát a nyakában, egy másikat pedig a tüdején.

Warrior themed Photoshoot for the @latinohitsrevista ❤️ #redifinebeauty

A photo posted by Andrea Sierra (@andrea_sierra12) on

Az iskolából ki kellett maradnia a gyógykezelések miatt, így anyja javasolta, hogy szabad idejében ismét modellkedjen, és felvette a kapcsolatot a korábbi ügynökségeivel. Andrea ugyanis 13 éves kora óta fotómodellkedett, a haja elvesztése miatt viszont megroppant a fiatal nő önbizalma. Próbálkozott parókával, de az nem volt az igazi.

A kemoterápia előtt rendben volt az önértékelésem. Mikor elkezdett kihullani a hajam, akkor az önbizalmamat is mintha elvesztettem volna.

 

Gerardo Garmendia olyan fotósorozatot készített róla, amelytől az internet népe is – mondhatni – ledobta a haját. Százezernél is többen osztották meg képeit Twitteren.

Nem gondoltam, hogy paróka nélkül is bevállalok egy sorozatot, de a szégyenérzetemet fokozatosan felváltotta a büszkeség. Nincs mit restellnem. Ez nem a külső szépségről szól, hanem hogy mi van belül.

A képeket motivációnak szánja, elsősorban a klinikán a betegséggel küzdő sorstársainak.

Látom őket bent, és a fiatal lányok arcáról az süt, hogy semmi önbecsülésük sem maradt. Azt szeretném megutatni nekik, hogy nem a haj a fontos, az csak egy külsőség. A belső értékek, például ahogyan másokkal bánunk, sokkal többet számítanak.

– üzeni az Independent hasábjain.

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló