Szépség

Online diktátorok: ők az Instagram beauty-nagyhatalmai 2016-ban

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.14 | 06:45

Ha néhány évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nekünk, hogy az Instagram sorra neveli majd ki a dollármilliós karriereket befutó felhasználókat, valószínűleg arcon röhögtük volna. De most mégis itt vagyunk, a fotómegosztó alkalmazás pedig még mindig virágzik.

Az Instagramon a modellek, fitnessguruk és beautybloggerek találtak igazán otthonra, vagyis hát azok, akik a külsejükkel foglalkoznak hivatásszerűen. Mi most utóbbiak közül a tíz legbefolyásosabb sminkest szedtük össze, akik az Instagram-profiljuknak hála tettek szert milliós nézettségre, indíthatták el saját termékvonalukat, vagy kollaborálhattak a legnagyobb márkákkal.

1. CHRISSPY

@CHRISSPY, igazi nevén Christina 3,5 milliós rajongótáborra tett szert. Korábban a MAC Cosmetics egyik boltjában dolgozott eladóként, itt kezdett el posztolni az Instagramra is. Mindig kipróbálta a legújabb sminkeket, a követői pedig imádták, hogy első kézből értesülhetnek az újdonságokról. A lány most olyan márkákkal dolgozik együtt mint az Urban Decay, valamint beauty fórumokon szerepel, legutóbb például Dubaiban, a PopCon nevű rendezvényen.

2. AMRA OLEVIĆ

@AMREZY volt az első Insta-sztár, akit az Anastasia Beverly Hills felkért, hogy működjenek együtt egy paletta elkészítésében. A terméket elkapkodták, 5 millió követővel a legbefolyásosabb beauty guruk közé sorolják. A balkáni szépség jelenleg a Lip Land márkával dolgozik, egy egész rúzskollekciót tervez a piacra dobni, természetesen a nevével fémjelezve.

3. KAREN SARAHI GONZALEZ

Ő is a Mac sminkeseként kezdte a pályafutását, aztán elkezdte fotózni a saját alkotásait és rengeteg követőre tett szert alig pár hónap alatt. @ILUVSARAHII ma már szabadúszóként sminkel, és olyan márkák választják együttműködésre, mint a NYX Cosmetics, a Garnier vagy a Dermalogica. Jelenleg 3,2 millió ember kíváncsi rá az Instagramon.

4. SHAYLA MITCHELL

@MAKEUPBYSHAYLA 2,1 millió rajongóval büszkélkedhet, a lány rövid tutorial-videóival lett népszerű, melyben gyorsan és informatívan osztja meg tanácsait a sminkeléssel kapcsolatban. Az The Estée Edit, Maybelline és a Quay Australia már szponzorálja, de a követői arra gyanakodnak, hogy hamarosan saját sminkmárkával rukkol elő.

5. SAMANTHA RAVNDAHL

my only regret in life is not brushing out those two curls ? wearing @maccosmetics pink pigeon

?? SAMANTHA R A V N D A H L (@ssssamanthaa) által közzétett fénykép,

A kanadai lányból a népszerűség hatására igazi sminkmester lett, @SSSSAMANTHAA profilját 2,4 milliónyi makep-őrült követi nap mint nap. A NYX Cosmetics, a REN, a Biotherm és a Lancôme is együtt dolgozik vele.

6. JAMES CHARLES

James Charles akkor szerzett magának hatalmas hírnevet, mikor idén a CoverGirl őt választotta meg a márka képviselőjének, a történelem során most először egy férfit. Avagy srácot, @JAMESCHARLES ugyanis még csak 17 éves, de máris több tehetség szorult a kisujjába, mint egy átlagos sminkesnek. Nem csoda hát, hogy őt is millióan szeretik.

7. ELLARIE NOEL

@ELLARIE Instagramja inkább videókkal, sem mint képekkel van teli, ő ugyanis a sminkelés egész műveletét szereti megosztani, nem csak a csillogó végeredményt. Munkájára felfigyelt már a Smashbox, a ColourPop, és a NYX Cosmetics is.

8. ANGEL MERINO

@MAC_DADDYY sosem járt tanfolyamra, a benne lévő tehetséget saját maga csalogatta elő, egyedül tanulta meg a sminkelés fortélyait, a végeredmény pedig magáért beszél. Chanel Iman és Christina Milian sminkjét is elkészítette már, a lista pedig egyre csak nő, rengeteg híresség akar vele dolgozni. Saját sminkmárkája is van már, ami az Artist Couture néven fut.

9. KAY-LANI ROSS

Quick, act natural! ?

Kay-Lani ? (@viva_glam_kay) által közzétett fénykép,

A floridai születésű @VIVA_GLAM_KAY azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy borzasztóan őszinte a profilja, valamint a családját sem hagyja ki a dologból, a munkája sosem állhat a szerettei elé. Nemcsak cégekkel kollaborál, de jótékonykodik is, a gyerekeken próbál meg elsősorban segíteni.

10. ISABEL BEDOYA

Az ezüsthajú @ITSISABELBEDOYA teljesen egyedül tanult meg sminkelni néhány évvel korábban, mikor beleszeretett ebbe a világba. Isabel híres arról, hogy mindenféle újdonságot szeret kipróbálni, legyen az bármennyire is extrém, nem csoda, ha olyan sok ember kíváncsi a profiljára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.