Orosz-ukrán háború

Nagyon ijesztő dolgokat mondott a budapesti ukrán nagykövet

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.04 | 16:25

Ljubov Nepop zárt körben beszélt Putyin további terveiről.

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete pénteken a Political Capital zártkörű budapesti konferenciáján szólalt fel – írja a 444. „Sokat tesz a Nyugat, de nem eleget. Meg lehetne állítani az oroszokat, de most fegyver nélkül állítanak meg tankokat az emberek Ukrajnában. A megszállt városokban a himnuszunkat éneklik a tereken. Több segítség kell!” – mondta Nepop.

 „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”

– mondta Orbán Viktor legújabb magyarázkodására, amely szerint a szóban évtizedek óta háborúkat vívó magyarországi miniszterelnök az elmúlt napokban a megfontoltság híve lett, „stratégiai nyugalomba vonult” amikor valódi háború pusztít. Nepop sírva beszélt arról, hogy a Nyugat nagyon elkésett a szankciókkal, pedig a háború előtt kérte az ukrán kormány, hogy büntessék meg Oroszországot, hátha meg lehet előzni a legnagyobb bajt.

„Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek.

De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek?”. Az orosz gázüzlet felmondására célozva így folytatta: „Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek?”

 „Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek?

Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!” A nyugati – így a magyar – kormányok még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább. Vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát. „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – mondta. Szerinte a NATO önmaga védelmében sem maradhat ki ebből a „harmadik világháborúból”. Emlékeztetett:

Magyarország komoly sérelme, hogy 1956-ban nem kapott nyugati segítséget

az oroszok ellen. Nepop felhívta a magyarok figyelmét, hogy most, amikor hasonló helyzetben vannak az ukránok, ne álljunk a rossz, vagyis az orosz oldalra. Megköszönte azoknak a magyaroknak a kiállását, akik tüntettek az orosz nagykövetség előtt. Szerinte nagyon fontosak ezek az üzenetek. Nepop megköszönte a magyar társadalomnak, hogy milyen sokat segít a menekülteknek. Szintén megköszönte, hogy a magyar kormány támogatta az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket a nemzetközi szervezetekben, és

megköszönte a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is.

Hozzátette, ha fegyvert nem is ad Magyarország, egyéb felszerelésekre is nagy szükség van a túléléshez: generátorokra, hálózsákokra például. „Bár jobb a magyaroknak, ha az ukránok harcolnak most azokkal a fegyverekkel, mintha majd nekik kell ezekkel védeni a határaikat.” Elkeseredetten mondta, hogy a nyugati hatalmak nem jártak közben, hogy az izraeli Vaskupola rakétaelhárító fegyverrendszert megkaphassák. Arra emlékeztette még a magyarokat, hogy

kárpátaljai magyarok is harcolnak is az oroszok ellen.

„Legyenek részesei a győzelmeknek, ez a magyar nemzet háborúja is az agresszor ellen” – mondta még. Felszólította a magyarokat, hogy ne vásároljanak orosz termékeket, és bojkottálják az orosz vállalkozásokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló