Orosz-ukrán háború

Életét vesztette „Kijev szelleme” egy csatában: egymaga 40 orosz repülőgépet lőhetett le

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.30 | 15:18

Ukrán források elárulták, ki volt a háború rejtélyes alakja.

Meghalt a 29 éves Sztepan Tarabalka őrnagy, akiről azt tartják, hogy negyven orosz repülőgépet lőtt le. Bár ezt nyugati források korábban cáfolták, a halálhírét most megerősítették. Tarabalka még március 13-án halt hősi halált egy túlerővel szemben vívott csatában.

Ukrán források szerint a legendás „Ghost of Kijev” vadászpilóta, aki több mint 40 orosz repülőgépet lelőtt egy csatában hunyt el a múlt hónapban.

A 29 éves Stepan Tarabalka őrnagy, egygyermekes családapa MiG-29-es gépet vezetett, amikor március 13-án lelőtték a egy túlerőben vívott csata közben.

A katona azzal tett szert világhírre, hogy a háború első napján hat orosz repülőgépet lőtt le. Erről az ukrán kormány a Twitteren tett közzé egy videót. Később aztán felerősödtek a találgatások, hogy az ukránok vele akartak egy mítoszt teremteni, amivel harci bátorságra ösztönzi a bajtársait.

Vlagyimir Putyin inváziójának első napján egy olyan videót mutattak be az ukránok, amelyen Tarabalka szeli a felhőket, és mint egy videójátékban vadássza le az égről az orosz gépeket.

Ez annyira népszerű lett, hogy majdnem ötmillióan kattintottak rá.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló