Orosz-ukrán háború

Nincs menekvés: megfogták Putyin szeretőjét a britek

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.13 | 21:18

A szankciók azon személyek ellen irányulnak, akiket a kormány azzal gyanúsít, hogy az orosz vezető nevében vagyont birtokolnak.

Az Egyesült Királyság az orosz elnökhöz közel álló személyekkel szembeni fellépés részeként szankciókkal sújtotta Alina Kabajevát. Zárolják a számláit a korábban visszavonult olimpikon ritmikus gimnasztikázónak, akiről több nyugati kormány úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin barátnője.

Az intézkedés része annak a széles körű brit fellépésnek, amelyet Ukrajna megtámadására válaszul indítottak. Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma közölte:

a büntetőintézkedéseket Kabajeva nagymamája, Putyin volt felesége, Ljudmila Ocseretnaja, valamint Putyin több unokatestvére ellen is bevezették.

A brit kormány szerint Kabajeva szoros személyes kapcsolatban áll Putyinnal, pletykák szerint korábban az élettársa is volt.

Ezzel a lépéssel London megelőzte Amerikát. Ugyanis Washingtonban eddig elzárkóztak Kabajeva szankcionálásától, mivel attól tartottak, hogy ez tovább fokozhatja az ellenségeskedést Moszkva és az Egyesült Államok között.

Két uniós diplomata szerint az Európai Unió is tervezi, hogy büntetni fogja Kabajevát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló