Orosz-ukrán háború

Bevették az oroszok Bahmutot, Zelenszkij is beismerte

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.21 | 11:18

Gratulált a Wagner katonai magánvállalat fegyvereseinek és az orosz hadseregnek Bahmut elfoglalásához Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata. A vereséget az ukrán elnök is elismerte.

Vlagyimir Putyin gratulált a Wagner rohamegységeinek, valamint az orosz fegyveres erők összes katonájának, aki biztosította számukra a szükséges támogatást és a szárnyak védelmét, a Bahmut felszabadítására irányuló hadművelet lezárásához – áll a tájékoztatásban.

A Kreml állami elismerést helyezett kilátásba mindazok számára, akik kitüntették magukat a harcokban. Az orosz védelmi minisztérium éjjel jelentette be, hogy Bahmut felszabadítása az orosz hadsereg tüzérsége és légiereje által támogatott Wagner rohamegységek offenzívájának eredményeként befejeződött. A város elfoglalásáról Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg alapítója szombaton tett bejelentést.

A háború előtt 72 ezer lakosú város fontos közlekedési csomópont és a Donyec-medencében kiépített ukrán védvonal fontos eleme volt. A város birtoklásáért folytatott harcok augusztus 1-jén kezdődtek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló