Orosz-ukrán háború

Tényleg háborúpárti az oroszok 70-80 százaléka? A vlogger felfedi a valóságot

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.28 | 15:48

Nem, csak 5-10 év börtön vár arra, aki kritizálni meri kamera előtt a Putyin-rezsimet.

Rendszeresen jönnek ki a különféle felmérések arról, hogy az oroszok 70-80 százaléka egyetért az Ukrajnában zajló eseményekkel. Ezt a képet erősíti a tény, hogy rengeteg az orosz utca embere-interjú is, ahol tucatjával mondják el az emberek, hogy támogatják a kormányt, és nem rajtuk múlik a béke. Sokan pedig közlik: nem foglalkoznak politikával.

A nemzetközi összkép persze mindezek fényében nem túl kedvező az oroszokról. Az egyik legismertebb orosz vlogger, az 1,8 millió követő táborral rendelkező NFKRZ friss videójában rámutat arra, hogy aki jelenleg a “háború” szót használja az ukrán eseményekre, és Oroszországot háborús bűnnel vádolja, az konkrétan álhírterjesztés miatt 5, hazaárulás miatt 10 év börtönt kaphat.

Ez történt Jurij Kokhovetsz-szel is, aki egy egyszerű utcai interjúban, két percben mondta el tavaly nyáron, hogy nem ért egyet Putyinnal, és elítéli az ukrajnai eseményeket. A  férfi ellen vádat emeltek, és még mindig nem tudni, hány év börtön vár rá. Mindezek fényében érthető, miért az az összkép, hogy az oroszok 80 százaléka háborúpárti, a többit meg nem érdekli a politika…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.